ryhmäkuva

Tervetuloa Ikääntyvien yliopistoon

Ikääntyvien yliopistossa kohtaavat tieteestä, ilmiöistä, yhteiskunnasta ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneet. Osallistua voi luennoille, seminaareihin, kursseille ja opintomatkoille ilman suorituspaineita. Useille luennoille ja kursseille on mahdollista osallistua oman valinnan mukaan joko paikan päällä tai verkon välityksellä.  Toiminta on avointa kaikille iästä, asuinpaikasta ja aiemmista opinnoista riippumatta.  Ikääntyvien yliopisto on osa Jyväskylän yliopiston Tiedettä kaikille -toimintaa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset syksyn 2024 luennoille ja kursseille päivittyvät kesän aikana. Syyslukukausi aikavälillä 11.9.-11.12.

Luennot

  • Ikääntyvien yliopiston suosittuja tiedeperustaisia luentoja järjestetään keskiviikkoisin klo 14.00–16.00. Luennot pidetään  Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasalissa (C1), mutta luentoja voi seurata myös verkon kautta omalta kotikoneelta tai yhteistyöopistoissamme ympäri Suomen. Huomioithan, että katselu vain reaaliajassa. Luentoja ei tallenneta.
     
  • Seminaarit

    • Aiheina mm. kielet ja kulttuurit, filosofia, yhteiskunta, kirjallisuus, kulinaria, matkailu, musiikki ja kuvataide

Verkkokurssit, -seminaarit ja  -luennot

Haluaisitko osallistua Ikääntyvien yliopistotoimintaan verkkovälitteisesti? Keskiviikon Ikis-luennoille on mahdollista osallistua verkon kautta, ja lisäksi useat kurssit ja seminaarit järjestetään verkko-opetuksena. Verkkotarjontaan pääset tutustumaan napsauttamalla tästä.

Painetun käsiohjelman näköisversiota pääset tarkastelemaan e napsauttamalla tästä. Klikkaamalla ohjelman sisällysluettelon kohtia, pääset suoraan haluamaasi kohtaan. Olemme postittaneet 18.12. ohjelman kirjeitse syyskaudella Ikis-toimintaan ilmoittautuneille. Ohjelmia on jaossa 19.12. alkaen kaupungin kirjastoissa (varmimmin pääkirjastossa) sekä keskustan Suomalaisessa kirjakaupassa sekä kaupunki-infossa Asemakadulla. 

Osallistu luennoille yhteistyöopistollamme

Keskiviikkoluentoja seurataan verkkovälitteisesti kansalaisopistoissa ja kesäyliopistoissa eri puolilla maata. Olemme listanneet yhteistyöoppilaitokset omalle sivulleen. Tarkista itseäsi lähimmästä kansalais- tai kesäyliopistosta, onko luennoille osallistuminen mahdollista paikkakunnallasi tai ilmoittaudu suoraan Jyväskylään