Majoitus, saapuminen ja liikkuminen Jyväskylässä

Tietoa majoittumisesta Jyväskylässä kurssin aikana sekä tietoa Jyväskylään saapumisesta ja siellä liikkumisesta.

Majoitus

Suomen kielen ja kulttuurin intensiivikursseihin ei sisälly majoitusta. Tässä muutamia edullisia vaihtoehtoja, joista voit löytää majoituksen kurssin ajaksi. Jos tarvitset apua majoituksen löytämiseen, voit ottaa yhteyttä kesäyliopiston toimistoon sähköpostilla summeruni@jyu.fi.

 • Finlandia Hotelli Alba
  85,00 €/yö/ Single Economy room
  107,00 // Double / Twin Standard room (2 persons rate)Alba
  166,00 / / Junior Suite with sauna 1-2 persons
  Hinnat ovat voimassa kesäkurssilla 2024. Hinnat sisältävät verot, buffet-aamiaisen, WiFi-yhteyden, erilliset saunavuorot naisille ja miehille, huonesiivouksen ja 24/7 infotiskin. Varaa huoneesi sähköpostilla info@hotellialba.fi. Mainitse alennuskoodi SUOMI24 varauksen yhteydessä. Muut lisätiedot löytyvät osoitteesta www.hotellialba.fi. Hinnat voimassa saatavuuden mukaan. 

 • Green star hotel Jyväskylä
  Koodilla KESAYO saat alennushinnan 75 € / huone (1–3 ihmiselle, alennus on voimassa jos huoneita on saatavilla). Aamiainen (10 €) ei sisälly hintaan. Täydellinen vaihtoehto, jos haluat jakaa huoneen kurssikaverisi kanssa. Jos haluat varata huoneen täältä ja etsit vielä kavereita, joiden kanssa jakaa huone, ota yhteyttä kesäyliopiston toimistoon.

 • Hotelli Milton
  Alennetut hinnat Jyväskylän kesäyliopiston opiskelijoille, kun varaus tehdään sähköpostilla info@hotellimilton.com.
  80,00€/ 1hh
  100,00€/ 2hh
  138,00€/ 3hh
  Hinnat voimassa koodilla "opiskelija", kun huoneita on vapaana (ei isojen tapahtumien aikaan). Hinnat sisältävät aamupalan ja saunomismahdollisuuden arkipäivinä. Varaa majoitus sähköpostitse info@hotellimilton.com.

 • Forenom Hostel Jyväskylä

 • Time Hostel & Apartments

 • AirBnB

Lisäksi Visit Jyväskylä Region -sivulla on pitkä lista erilaisia majoitusvaihtoehtoja.

Majoitus Kortepohjan ylioppilaskylässä (MAHDOLLISTA VAIN KESÄKURSSILLA!)

Kortepohja student village. Photo: Wikimedia Commons.

Soihtu Stay
Majoitu Kortepohjan ylioppilaskylän jaetuissa asunnoissa (Q-talo)
Hinta 2024: 396€/henkilö kolmen viikon ajalta, oma huone jaetussa asunnossa (Huom! Varaukset ovat sitovia)

Kesäkurssin osallistujat voivat varata majoituksen Soihtu Stay:lta Kortepohjan ylioppilaskylästä. Suomen kielen ja kulttuurin kesäintensiivikurssille osallistuville on varattu tietty määrä asuntoja Kortepohjan ylioppilaskylässä. Kortepohjan ylioppilaskylä on suosittu opiskelijoiden asumisalue vehreällä ja historiallisella Kortepohjan alueella, n. 2.5 km päässä keskustasta ja yliopistolta.

Jokaisella majoittujalla on oma huone, jossa on sänky ja kirjoituspöytä. Keittiö ja kylpyhuone jaetaan kahden muun kurssin opiskelijan kanssa, joilla on omat makuuhuoneet. Huoneet ovat yksinkertaisesti kalustettuja ja niihin kuuluu myös peitto, tyyny, liinavaatteet sekä joitakin keittiötarvikkeita. Huonehintaan kuuluu myös mahdollisuus käyttää Rentukkatalon kuntosalia, saunaa sekä itsepalvelupesulaa. Avaimet noudetaan Rentukan noutoautomaatista henkilökohtaisella koodilla, joka lähetetään majoittujalle tekstiviestillä.

Soihtu Stay noudattaa erityisiä Kesäyliopiston sopimusehtoja varauksiin, maksuihin ja peruutuksiin liittyen. Jos haluat majoittua Soihtu Stay:ssa, varaa majoituksesi nettisivujen varauspalvelussa (linkki lähetetään kurssille ilmoittautuneille maaliskuun aikana). Lue varausehdot ennen majoituksen varaamista! Soihtu Stayllä on oikeus laskuttaa majoittujalta jälkikäteen esim. huoneen/asunnon extrasiivous, asunnolle/kalusteille aiheutuneet vahingot ja/tai hävinneet avaimet varausehtojen mukaisesti.

Varaus vahvistetaan maksamalla varausmaksu ilmoittautumisen yhteydessä, jonka voi maksaa yleisimmillä pankkikorteilla sekä verkkopankkitileillä. Maksun vastaanottaja on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, joka omistaa Soihtu Stay liiketoiminnan sekä Kortepohjan ylioppilaskylän asunnot.

Soihtu Stay ei ole velvollinen majoittamaan asiakasta Kesäyliopiston sopimilla alennushinnoilla sen jälkeen, kun varausaika on päättynyt. Varaus voidaan perua Kesäyliopiston sopimuksen ehtojen mukaisesti. Ehdot löytyvät varauspalvelusta. Jos sinulla on kysymyksiä tai pyyntöjä, ota yhteyttä sähköpostitse stay@soihtu.fi.

Reitti Kortepohjasta Mattilanniemeen (kurssipaikkaan) kartalla: http://bit.ly/2DQNCPM

Kuvat: Wikimedia Commons.

Saapuminen Jyväskylään

Suurin osa ihmisistä matkustaa Suomeen lentokoneella. Suomeen voi matkustaa myös lautalla Tukholmasta Turkuun tai Helsinkiin, Tallinnasta Helsinkiin tai Travemündesta Helsinkiin (Finnlines). Tukholma–Helsinki ja Tallinna–Helsinki välillä liikennöivät lauttayhtiöt ovat Viking Line ja Silja Line. Eckerö Line liikennöi vain Tallinna–Helsinki välillä.

Jos lennät Helsinkiin, pääset Jyväskylään helposti junalla alle 3,5 tunnissa. Lentokentältä kulkee lähijuna Tikkurilaan, jossa vaihdat VR:n Jyväskylään menevään kaukojunaan. Osta junalippusi VR verkkokaupasta. Löydät VR mobiilisovelluksen myös App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Jyväskylään pääsee myös hyvin bussilla. Ota kuitenkin huomioon, että lentokentältä ei tule suoraan bussia Jyväskylään, vaan bussi pitää ottaa Helsingistä. Katso pitkän matkan bussien aikataulut ja hinnat täältä.

Liikkuminen Jyväskylässä

Jyväskylän seudun joukkoliikenne on nimeltään Linkki. Jyväskylän alueen paikallisliikenteen busseissa voit maksaa mobiililipulla (Linkki-sovellus), käteisellä tai pankkikortilla. Katso lisätietoa reiteistä reittioppaasta.

Pyöräily on täydellinen tapa liikkua Jyväskylässä kesällä. Voit vuokrata polkupyörän Polkupyörätorista kun saavut. Muista noudattaa suomalaisia liikennesääntöjä ja huomaa, että pyöräilijöiden tulee käyttää pyöräilykypärää (Tieliikennelaki 92§).

Kampus ja kurssipaikka

Kaikki oppitunnit pidetään yliopiston kampuksella. Voit käyttää tätä karttaa rakennusten ja luokkahuoneiden löytämiseen: https://navi.jyu.fi/

Kesäyliopiston toimisto sijaitsee Agora-rakennuksen kolmannessa kerroksessa.

Reitti Kortepohjasta Mattilanniemeen (kurssipaikkaan) kartalla: http://bit.ly/2DQNCPM