Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tältä sivulta löydät vastauksia joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin. Yleisempiä opiskeluohjeita löydät täältä. Mikäli et löydä etsimääsi tietoa näiltä sivuilta ole rohkeasti meihin yhteydessä kesayo(at)jyu.fi

ILMOITTAUTUMINEN

Olen kiinnostunut kesäyliopiston opinnoista. Miten ilmoittaudun?
Verkkokaupastamme löydät kaikki koulutukset ja kurssit. Ilmoittautuminen tapahtuu kunkin koulutuksen/kurssin kohdalta lisäämällä koulutus/kurssi ensin ostoskoriin ja täyttämällä ostoskortissa sähköinen ilmoittautumislomake. Järjestelmämme ohjaa maksamaan koulutus-/kurssimaksun verkkopankin kautta. Poikkeuksena sellaiset koulutukset, joihin haetaan erillisellä hakemuksella, siinä tapauksessa koulutusmaksu laskutetaan vasta ryhmään valinnan jälkeen. Tiedät ilmoittautumisen onnistuneen, kun saat vahvistuksen ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Koulutus-/kurssikutsut lähetetään koulutuksen tiedoissa mainitun viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Löysin kiinnostavan koulutuksen ja siihen tulee hakea erillisellä hakemuksella, mistä löydän ohjeet hakemuksen tekemiseen ja miten hakuprosessi etenee?
Ohjeet hakemuksen tekemiseen ja viimeinen hakupäivä on kerrottu koulutuksen tiedoissa. Hakemuksen lisäksi muista ilmoittautua kyseiseen koulutukseen myös kesäyliopiston verkkokaupassa, jotta yhteystietosi välittyvät kesäyliopistolle. Toimitamme hakemukset kouluttajalle viimeisen hakupäivän jälkeen. Ilmoitamme kaikille määräaikaan mennessä hakeneille valintatilanteesta ja pyydämme valituilta sitovan vahvistuksen opiskelupaikasta erikseen. Jos et pysty ottamaan opiskelupaikkaa vastaan, on se mahdollista perua kuluitta ennen opiskelupaikan vahvistusta.

Ilmoittauduin kurssille/koulutukseen ja sain ilmoittautumisen yhteydessä tiedon, että jäin varasijalle, mistä saan tiedon pääsenkö kuitenkin mukaan kurssille/koulutukseen?
Kesäyliopiston toimisto ilmoittaa mahdollista vapautuneista paikoista varasijalle jääneille. Mikäli emme ota sinuun yhteyttä, ei paikkoja ole vapautunut.

MAKSAMINEN

Ilmoittauduin kurssille/koulutukseen, mutta en maksanut maksua ilmoittautumisen yhteydessä. Miten menettelen?
Ota yhteyttä kesäyliopiston toimistoon kesayo(a)jyu.fi tai p. 044 760 3730 toimistosta saat tarkemmat ohjeet maksun hoitamiseen.

Olen maksanut opintomaksun, mutta en pääsekään osallistumaan kurssille/koulutukseen, mitä teen?
Ota mahdollisimman pian yhteyttä kesäyliopiston toimistoon kesayo(a)jyu.fi. Perumisehdot löydät täältä.

  • Mikäli koulutuksen alkuun on aikaa yli 14 vuorokautta ennen opintojen/koulutuksen alkamista, kesäyliopisto pidättää koulutuksen kokonaishinnasta käsittelykuluina 20 % (vähintään 20 €) ja loppuosa maksusta palautetaan takaisin. Maksupalautuksen saamiseen saat erilliset ohjeet kesäyliopiston toimistosta.

  • Mikäli koulutuksen alkuun on aikaa alle 14 vuorokautta, maksettua kurssi-/koulutusmaksua ei voida palauttaa.

HUOM! Maksupalautuslomake tulee toimittaa kesäyliopiston toimistoon viimeistään kuukauden kuluessa kurssin alkamisesta.

OPISKELU

Olen ilmoittautunut koulutukseen, mutta en ole saanut tietoa toteutuksesta tai kutsua. Mitä teen?
Kurssi-/koulutuskutsut lähetetään sähköpostitse ilmoittautuneille ennen kurssin/koulutuksen alkua. Otathan yhteyttä toimistoomme kesayo(a)jyu.fi mikäli et ole saanut kutsua ennen kurssin/koulutuksen alkamista. Joskus viestimme saattavat mennä myös roskaposti-kansioon, joten katsothan myös sieltä ennen mahdollista yhteydenottoa. Jokaisen koulutuksen ilmoittautumisen aikataulun voi tarkistaa koulutuksen ilmoittautumissivulta.

Kurssin tai koulutuksen peruuntuminen

Sain tiedon kesäyliopistosta kurssin/koulutuksen peruuntumisesta, olen jo ehtinyt maksaa kurssi-/koulutusmaksun, mitä teen?
Mikäli koulutus peruuntuu ilmoittautuneiden vähäisen määrän, opettajan estymisen tai muun syyn vuoksi kesäyliopisto palauttaa maksetun kurssi-/koulutusmaksun kokonaisuudessaan maksupalautuslomaketta vastaan.

HUOM! Maksupalautuslomake tulee toimittaa kesäyliopiston toimistoon viimeistään kuukauden kuluessa kurssin alkamisesta.

Majoitus

Olen tulossa kurssille/koulutukseen toiselta paikkakunnalta, mistä voin tiedustella majoitusta?
Majoitusta voi tiedustella mm. GreenStart Hotel Jyväskylästä ,  Hotelli Miltonista , Hotelli Albasta tai kaupungin muista hotelleista http://visitjyvaskyla.fi/
HUOM! Majoitus ei sisälly koulutus- tai opintomaksuihin.

Tenttiminen

Asun Jyväskylässä ja haluaisin osallistua täällä pidettävään kesäyliopiston tenttitilaisuuteen, kenen kanssa voin sopia tentistä ja mitä se maksaa?
Tutustu etukäteen kesäyliopiston tenttipäiviin sekä tenttiohjeisiin. Ota yhteyttä kesäyliopiston toimistoon koulutussihteeri Hanna Rajalaan hanna.rajala(a)jyu.fi tai p. 044 760 3730 ja sovi tentistä ja siihen liittyvistä käytännön asioista. Tenttiminen kesäyliopiston tenttitilaisuudessa maksaa 50 €/tenttikerta.

Lisätietoja tenttimisestä löydät täältä

Vakuutukset

Olen osallistumassa kurssille/koulutukseen, onko kesäyliopisto vakuuttanut opiskelijoita?
Jyväskylän kesäyliopisto ei vakuuta opiskelijoita, vaan opiskelijan on itse huolehdittava omasta vakuutusturvastaan.

Opintojen hyväksilukeminen

Voinko sisällyttää Jyväskylän kesäyliopiston ammatillisia täydennyskoulutuksia kandidaatin- tai maisterin tutkintooni?
Hyväksiluvuissa ja opintojen sisällyttämisessä neuvoo oman oppilaitoksesi henkilökunta, ja hyväksilukua haetaan omasta oppilaitoksesta. Yliopisto-opiskelijat eivät yleensä voi sisällyttää ammatillisia opintoja osaksi tutkintoaan. Joissakin harvoissa tapauksissa hyväksiluku voi olla mahdollinen, mikäli opinnoista saavutettava osaaminen vastaa jonkin tutkintoon kuuluvan kurssin oppimistavoitteita. Lisätietoja hyväksiluvusta löydät täältä. 

Opiskelijan tuet

Olen aikeissa aloittaa opinnot kesäyliopistossa. Millaisiin tukiin tai etuuksiin minulla on oikeus?
Kesäyliopiston opiskelijalla ei ole oikeutta opintotukeen tai opiskelijakorttiin, koska opintojen suorittaminen on omaehtoista ja lähtökohtaisesti sivutoimista, mutta voit selvittää oikeutesi aikuiskoulutustukeen Työllisyysrahasto - Aikuisopiskelijan etuudet (tyollisyysrahasto.fi).

Jos olet hakemassa aikuiskoulutustukea ja tarvitset opiskelutodistuksen, olethan yhteydessä kesäyliopiston toimistoon kesayo@jyu.fi hyvissä ajoin ennen opintojen alkamista.

AVOIN KORKEAKOULUOPETUS

Mistä näen opintosuoritukseni?
Riippuu siitä, minkä avoimen yliopiston/korkeakoulun opintoja Kesäyliopistossa suoritat, sillä suoritukset kirjataan kyseisen yliopiston opintorekisteriin. Useimmissa avoimissa yliopistoissa on mahdollista tarkastella omia suorituksia kyseisen yliopiston opintotietojärjestelmässä. Omat suoritukset näkee kätevästi myös Oma Opintopolku -palvelussa. Huomaa kuitenkin, että suoritusten kirjautumisessa voi kestää tovi. Olethan yhteydessä koulutussuunnittelijoihimme (kesayo(at)jyu.fi), mikäli suorituksissasi on epäselvyyttä.

Voinko suorittaa kesken jääneet kurssit ensi vuonna?
Mikäli samat opinnot ovat tarjonnassamme seuraavana vuonna, voit ilmoittautua suorittamaan puuttuvat opinnot loppuun. Tällöin sinun tulee kuitenkin maksaa kyseisistä kursseista opintomaksu uudelleen. Huomaa kuitenkin, että opintojen toteutuminen riippuu riittävästä ilmoittautujamäärästä. Emme siis voi taata opintojen toteutuvan joka lukuvuosi.

Miksi minun pitää ilmoittautua sekä Kesäyliopistoon että avoimeen yliopistoon?
Jyväskylän kesäyliopisto järjestää eri avointen yliopistojen ja -korkeakoulujen opintoja. Opintosuoritukset kirjataan avoimen yliopiston/korkeakoulun opintorekisteriin. Opintosuoritusten kirjaamista varten avoin yliopisto/korkeakoulu tarvitsee henkilötietojasi. Lisäksi avoimeen rekisteröitymisen yhteydessä maksetaan avoimen yliopiston/korkeakoulun oma rekisteröitymismaksu, ellei se jo sisälly Kesäyliopiston opintomaksuun (tämä tieto annetaan aina opintojen esitesivulla).

Miksi samoja opintoja tarjotaan sekä Kesäyliopistossa että jossain avoimessa yliopistossa?
Jyväskylän kesäyliopisto tuo avointen yliopistojen opintokokonaisuuksia ja kursseja keskisuomalaisten saataville. Erona avoimen yliopiston opintoihin voi olla esimerkiksi lähiopetus Jyväskylässä muun avoimen YO:n paikkakunnan sijaan, opetusaika (Kesäyliopiston opinnot ovat yleensä ilta- ja viikonloppuopintoja), paikallinen tuutorointi tai tenttimahdollisuus Jyväskylässä. Lähtökohtaisesti emme tarjoa lainkaan opintoja, jotka ovat tarjolla Jyväskylän avoimessa yliopistossa.

Tarjonnassa ei ole juuri niitä opintoja, jotka haluaisin suorittaa. Missä voin suorittaa kyseiset opinnot?
Kannattaa tarkistaa, ovatko opinnot tarjolla Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Otamme myös mielellämme vastaan toiveita ja ehdotuksia opintotarjonnastamme osoitteeseen kesayo(at)jyu.fi!

JYU:n perustutkinto-opiskelijat:

Opintojen ilmoittautumisaika on päättymässä mutta HOPS-ohjaajani ei ole vielä allekirjoittanut opiskelija-alennukseen oikeuttavaa lomaketta. Mitä teen?
Yritä ensin saada HOPS-ohjaajasi kiinni esimerkiksi puhelimitse. On tärkeää varmistaa, että varmasti olet oikeutettu alennukseen, sillä ilmoittautuminen on sitova. Jos et saa ohjaajaasi kiinni mutta haluaisit ilmoittautua opintoihin, ole yhteydessä avoimesta yliopisto-opetuksesta vastaavaan koulutussuunnittelijaan, yhteystiedot löydät henkilöstösivultamme.

Miksi opiskelija-alennus riippuu siitä, mahtuvatko opinnot tutkintooni?
Jyväskylän kesäyliopisto ja Jyväskylän yliopisto ovat solmineet opiskelija-alennuksesta sopimuksen, jossa on määritelty kyseinen ehto opiskelija-alennukselle.

Olenko jatko-opiskelijana oikeutettu alennukseen?
Valitettavasti et. Opiskelija-alennuksemme piiriin kuuluvat yllä mainitun sopimuksen mukaisesti vain perustutkinto-opiskelijat.

JYUNIORIT/ LASTEN JA NUORTEN TIEDEKASVATUSTOIMINTA

Missä kurssi tai kerho järjestetään?
Jyväskylässä toimintaa järjestetään Jyväskylän yliopiston kampuksilla Seminaarinmäellä ja Mattilanniemessä.

Onko mahdollista päästä samaan ryhmään kaverin kanssa?
Kyllä on. Kaveritoiveet voi ilmoittaa lisätietoa järjestäjille -kohdassa ilmoittautumisen yhteydessä.

ABI- JA LUKIOLAISKURSSIT

Onko mahdollista saada henkilökohtaista tukiopetusta?
Kyllä on. Järjestämme tarvittaessa pienryhmäopetusta, jossa enintään kolme osallistujaa. Myös abikursseilla saa henkilökohtaista ohjausta.