Ilmoittautuminen, maksut ja perumisehdot

Yleistä tietoa

Lue seuraavat ehdot huolellisesti ennen ilmoittautumisen lähettämistä. Ilmoittautumiset ovat sitovia ja ilmoittautuessasi hyväksyt sääntömme ja perumisehtomme. Jos koulutuksen sisällön, aikataulujen tms. suhteen on epäselvyyttä, otathan yhteyttä toimistoon: kesayo@jyu.fi

Koulutusten opetuskieli on suomi, ellei koulutuksen (tässä tekstissä käytetään sanaa koulutus kuvaamaan kaikkia kursseja, koulutuksia, seminaareja, tilaisuuksia ja muuta Kesäyliopiston järjestämää toimintaa) kuvauksessa ole muuta mainittu.

Jos koulutus on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle ilmoittautumisen ollessa vielä avoinna. Ilmoittautumisjärjestelmämme ilmoittaa automaattisesti varasijapaikasta, jos koulutus on täynnä. Paikan vapauduttua saat tiedon sähköpostitse toimistoltamme.

Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen ilmoittautumisesta, mikäli vahvistusta ei tule, niin otathan yhteyttä kesäyliopiston toimistoon kesayo@jyu.fi Joskus vahvistus saattaa mennä myös roskaposti-kansioon, joten katsothan myös sieltä ennen yhteydenottoa.

Koulutuskutsut lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ennen koulutuksen alkua. Otathan yhteyttä toimistoomme kesayo@jyu.fi, mikäli et ole saanut kutsua kolme (3) päivää ennen koulutuksen alkamista. Joskus viestimme saattavat mennä myös roskapostikansioon, joten tarkistathan myös sen.

Ilmoittautumisehdot

Ennen ilmoittautumista huomioi seuraavat asiat:

 • Koulutuksiin tulee ilmoittautua koulutuskuvausten yhteydessä mainittuun päivämäärään mennessä. Ilmoittaudu koulutuksiin hyvissä ajoin varmistaaksesi opiskelupaikkasi.
 • Ilmoittautuminen on aina sitova. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan koulutuksen tai opintokokonaisuuden, jolle ilmoittaudut.
 • Mikäli osallistuja on alaikäinen, tulee ilmoittautumislomakkeelle täyttää sekä lapsen että maksajan (huoltajan) tiedot.
 • Opintomaksut eivät ole sidoksissa opintosuorituksiin.
 • Kesäyliopistolla on oikeus perua tai siirtää koulutus vähäisen osallistujamäärän tai muun pakottavan syyn vuoksi. Tässä tapauksessa palautamme maksun kokonaisuudessaan.
 • Jyväskylän kesäyliopisto ei vakuuta toimintaan osallistuvia. Suosittelemme koulutuksiimme osallistuville vapaa-ajan tapaturmavakuutusta. Matkoille ja retkille osallistuvilla henkilökohtainen matkavakuutus on pakollinen. Tarkistathan, että matkavakuutuksessasi on myös riittävä peruutusturva sairaustapauksia varten.

 

Ohjeet ja ehdot avoimiin yliopisto-opintoihin ilmoittautuville

 

 • Jos ilmoittaudut koko opintokokonaisuuteen esim. Kuvataiteen perusopinnot 25 op, ei sinun tule enää ilmoittautua yksittäisille jaksoille erikseen. Mikäli aiot suorittaa vain osan opintokokonaisuuden jaksoista, tulee silloin ilmoittautua vain kyseisille jaksoille.
 • Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan myös mahdollisen yhteistyökorkeakoulun perimän rekisteröintimaksun, jos siitä on mainittu opintojen kuvauksen yhteydessä.
 • Opintokokonaisuuteen ilmoittautuneelle opiskelijalle ei perumis- tai keskeytystapauksessa palauteta jäljellä olevien opintojaksojen maksuja.
 • Jyväskylän yliopiston perustutkinto-opiskelijat ovat oikeutettuja alennukseen Jyväskylän kesäyliopiston avoimien yliopisto-opintojen maksuista edellyttäen, että opinnot ovat sisällytettävissä suoritettavaan perustutkintoon. Alennuksen saadakseen opiskelijan on toimitettava ilmoittautumisen yhteydessä kesäyliopistoon oman HOPS-ohjaajan allekirjoittama todistus. Alennuksen ehdot ja lomakkeen löydät verkkosivuiltamme.
 

Maksut

 • Koulutusmaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Paytrail-verkkomaksupalvelun kautta. Joidenkin koulutusten osalta maksu ilmoittautumisen yhteydessä on estetty, tässä tapauksessa sinulle lähetetään verkkomaksulinkki tai lasku sähköpostitse.
 • Käytössämme ovat Paytrailin maksutavat: suomalaiset verkkopankit, mobiilimaksutavat (Siirto, MobilePay ja Pivo), maksukortit (Visa Electron, Visa ja Mastercard) sekä lasku- ja osamaksutavat (OP-lasku, OP-tililuotto, Walley ja Alisa Yrityslaskutus).
 • Jos maksaminen jostain syystä epäonnistuu, älä ilmoittaudu uudelleen vaan ota yhteyttä kesäyliopiston toimistoon kesayo@jyu.fi
 • Jos opintomaksua ei ole maksettu ilmoittautumisen yhteydessä, lähetetään laskut ensisijaisesti maksulinkkinä tai PDF-liitteenä. Paperilaskut vain pyynnöstä.
 • Jos koulutusmaksu on mahdollista maksaa erissä, on tieto siitä ilmoitettu erikseen koulutuskuvauksessa (koulutuksen kokonaishinta sekä tieto mahdollisista maksueristä ja niiden lukumäärästä). Koulutusmaksu laskutetaan kuvauksessa kerrotuissa erissä tai halutessasi voit valita ilmoittautumisen yhteydessä maksuvaihtoehdoksi OP-laskun tai OP-tililuoton.
 • Maksamattomat opintomaksut voivat johtaa opinto-oikeuden katkeamiseen. Opinto-oikeuden katkaisu ei vaikuta jo laskutettuihin opintomaksuihin, vaan lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä.
 • Koulutus- ja opintomaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Maksamattomat koulutusmaksulaskut siirtyvät eräpäivän jälkeen perintätoimistoon.
Verkko- ja korttimaksaminen

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa ota yhteys kesäyliopiston toimistoon: kesayo@jyu.fi

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

Laskutus työnantajalta tai muulta organisaatiolta
 • Mikäli osallistujan työnantaja tai muu organisaatio maksaa kurssimaksun, täytetään verkkoilmoittautumislomakkeelle maksajan tiedot eikä ilmoittautumisen jälkeen siirrytä maksamaan. Kesäyliopiston toimisto lähettää laskun maksajataholle.
 • Selvitä ennen ilmoittautumista työnantajan tai muun organisaation tarkka laskutusosoite (yleensä verkkolaskuosoite). HUOM! Ei aina ole sama kuin käyntiosoite.
 • Laskuihin lisätään aina 5 euron laskutuslisä, jos koulutusmaksu laskutetaan työnantajalta tai muulta organisaatiolta.
 • Mikäli laskutustiedoissa annettu taho ei maksa kurssimaksua, se peritään osallistujalta.
 

Perumisehdot

Perumisehdot ovat seuraavat, ellei toisin mainita:

 • Jos et voi aloittaa opintoja, ilmoita siitä ensi tilassa kesäyliopiston toimistoon: kesayo@jyu.fi.
 • Mikäli peruminen tapahtuu yli 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, veloitetaan 20 % koko koulutusmaksusta, kuitenkin vähintään 20 euroa (pl. lääkärintodistuksella todennettu sairasloma, joka estää koko koulutuksen suorittamisen).
 • Mikäli peruminen tapahtuu alle 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkamista, veloitetaan koko koulutusmaksu (pl. lääkärintodistuksella todennettu sairasloma, joka estää koko koulutuksen suorittamisen).
 • Mikäli koulutus on alkanut, maksettuja opintomaksuja ei palauteta.
 • Ilmoittautuminen ei raukea, vaikka jättäisit koulutusmaksun maksamatta. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007).
 • Maksupalautus palautetaan sille maksutavalle, josta maksu on alun perin maksettu (esim. tilille, maksukortille, luottokortille jne.).
 • Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa ennen koulutuksen alkamista. Peruutuskuluja ei peritä opiskelijan etsiessä tilalleen toisen osallistujan.
 • Kesäyliopisto ei vastaa opiskelijoiden laitteistojen toimivuudesta. Koulutusmaksua ei palauteta, mikäli koulutukseen osallistuminen estyy yksittäisen opiskelijan yhteys- tai teknisten ongelmien vuoksi.
 • Myös maksuttomien koulutusten ja tapahtumien ilmoittautuminen tulee perua, mikäli ilmoittautunut ei pystykään osallistumaan. Peruuttamattomasta ilmoittautumisesta peritään osallistujalta 20,00 € käsittelykulu.

Tietosuoja ja saavutettavuus

Kesäyliopisto on Vapaasta sivistystyöstä annetun lain mukainen oppilaitos, joka hoitaa julkista koulutustehtävää. Tehtävän hoitamiseksi ja kesäyliopiston sekä osallistujan oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi keräämme osallistujista henkilötietoja (mm. nimi, yhteystiedot, henkilötunnus) sekä Tilastokeskusta varten kerättäviä tietoja mm. osallistujan koulutustaustasta ja toiminnasta. Rekisteriin tallennetaan myös tieto kurssimaksun suorittamisesta sekä osallistujan suorittamista kursseista. Lisäksi ilmoittautumisen yhteydessä osallistuja voi halutessaan sallia tai kieltää markkinoinnin tai henkilökuvien käytön. Henkilötietoja ei luovuteta rekisteristämme ulkopuolisille tahoille, suoramarkkinointiin, markkina- ja mielipidetutkimuksiin, henkilömatrikkeleihin eikä sukututkimuksiin. Tietoja ei luovuteta EU tai ETA-maiden ulkopuolelle. Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa häntä koskevat tiedot ja esittää niihin korjauspyyntöjä mahdollisten virheiden osalta ottamalla yhteyttä kesäyliopiston toimistoon.

Kattavampi kuvaus henkilötietojen käsittelystä on luettavissa kesäyliopiston kotisivuilla.

Voit myös tutustua opintotietojärjestelmä Hellewin saavutettavuusselosteeseen.