Digitaidoilla hyvinvointia arkeen –webinaari 22.1.2021

Kaikille avoin webinaari digitaitojen kehittämisestä.

Digitaidolla hyvinvointia arkeen -webinaari perjantaina 22.1.2021 klo 9:30-15:30

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Keski-Suomen Sydänpiiri ja Jyväskylän kesäyliopisto järjestävät kaikille avoimen webinaarin, jossa käsitellään digitaitojen monenlaisia merkityksiä arjen sujuvuudelle.

Puheenvuoroissa etsitään vastauksia kahteen keskeiseen kysymykseen: kuinka jokainen meistä oppii toimimaan digiyhteiskunnassa, ja toisaalta, voidaanko digitaitojen osaamisella ylläpitää ja parantaa hyvinvointia. Jopa miljoona suomalaista on vaarassa syrjäytyä digitaitojen puutteen vuoksi. Uhka koskee erityisesti ikäihmisiä, mutta digitukea tarvitsee jokainen. Verkkoseminaari on avoin kaikille digitaidoista ja niiden kehittämisestä kiinnostuneille.

Stand up koomikko Mikko Vaismaan juontaman päivän aikana alustuksina kuullaan psykologi Pirkko Lahden pohdintaa jokaisen mahdollisuudesta tarttua digihaasteisiin, JYU:n lehtori Panu Moilasen kannustus liikuntateknologian käyttöön, Keulinkin toimitusjohtaja Jukka Kentalan ja projektipäällikkö Sari Saarisen esimerkkejä arjen rohkeista digiaskeleista, Sydänliiton pääsihteeri Tuija Braxin esittely uusimmista digitaalisen valmennuksen keinoista sydänpotilaiden kuntoutukseen sekä näkökulma valtakunnallisen digituen kehittämiseen, jonka tuo DVV:n valtakunnallisen digitukihankkeen projektipäällikkö Minna Piirainen. Päivän aikana kuullaan myös erilaisista keinoista saada ja antaa digitukea sitä tarvitseville.

Seminaariin tulee ilmoittautua viimeistään 20.1.2021. Ilmoittautumiset: www.jamk.fi/digitaidoilla-hyvinvointia. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittautua lähettämällä sähköpostia ikis@jyu.fi.

Päivitys 21.1.: Olemme lähettäneet ilmoittautuneille katseluohjeet sähköpostitse. Jos et saanut ohjeita, olethan yhteydessä ikis@jyu.fi.

Tilaisuus on maksuton.

Seminaarin ohjelma myös verkossa http://www.jamk.fi/digitaidoilla-hyvinvointia

9:00–9:30 Yhteyksien testaus ja videokooste

Testaa kuva- ja ääniyhteytesi ennakkoon ja seuraa Digisti kylässä -hankkeessa tuotettuja kylävideoita.

9:30–10:00 Järjestäjien terveiset ja virittäytyminen päivään

Susanna Nurmeksela, projektipäällikkö, Digisti kylässä -hanke
Ville Hirvikoski
, koulutussuunnittelija, Geronet-hanke, Jyväskylän kesäyliopisto
Mikko Vaismaa
, juontaja, stand up -koomikko

10:00–10:30 Miten digitukea ja -taitoja kehitetään valtakunnallisesti vuonna 2021?

Minna Piirainen, digituen projektipäällikkö, Digi- ja väestötietovirasto (DVV)

10:30–11:00 Pituushyppy, kolmiloikka ja digiloikka –kokemuksia arjen rohkeista digiaskelista

Jukka Kentala, toimitusjohtaja, Kehittämisyhtiö Keulink
Sari Saarinen
, projektipäällikkö, Kehittämisyhtiö Keulink

11:00–11:30 Kannustin, koriste ja kaveri – mitä tiedämme liikuntateknologian käytöstä

Panu Moilanen, lehtori,Jyväskylän yliopisto, informaatioteknologian tiedekunta

11:30–12:30 LOUNAS

12:30–12:45 Iltapäivän aloitus

Mikko Vaismaa, juontaja, stand up -koomikko

12:45–13:15 eTulppa ja muita uusimpia digitaalisen valmennuksen polkuja

Tuija Brax, pääsihteeri, Suomen Sydänliitto

13:15–14:00 Minä pystyn – sinäkin pystyt: Digitalisaatio tarjoaa paljon hyvää

Pirkko Lahti, psykologi, psykoterapeutti, FL

14:00–14:15 TAUKO

14:15–15:00 Paneelikeskustelu: Millaista on tulevaisuuden digituki?

Keskustelijoina mm.
Kari Kotiranta, tiedetilallinen, Pihlajavesi
Minna Piirainen
, projektipäällikkö, DVV
Nelli Kamunen-Sinokki
, hanketyöntekijä, Digiloikalla kohtaamisiin -hanke, Pyhäjärven Sydänyhdistys ry
Jarmo Suokas
, Geronet-hankkeen digituutori

15:00–15:30 Yhteenveto ja katsaus tuleviin hankkeisiin (Digivireä Keski-Suomi, Sydämen asialla, Keski-Suomen Digituki)

Susanna Nurmeksela, projektipäällikkö, Digisti kylässä -hanke
Ville Hirvikoski
, koulutussuunnittelija, Geronet-hanke, Jyväskylän kesäyliopisto

Webinaari on päätösseminaari JAMK:n ja Keski-Suomen sydänpiirin Digisti kylässä -hankkeelle ja Jyväskylän kesäyliopiston koordinoimalle valtakunnalliselle Geronet -hankkeelle. Hankkeita ovat rahoittaneet opetushallitus ja Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Hankkeissa on kehitetty eri väestöryhmien digiosaamista. Seminaari on samalla avaus JAMK:n ja Jyväskylän kesäyliopiston uudelle Keski-Suomen maakuntaa kehittävälle hankkeelle, jossa kootaan maakunnallinen digitutorverkosto. Uuden hankkeen rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Lisätietoja antavat