Jyväskylän kesäyliopisto

Energisoiva johtaminen - esimiesten työnohjausta hyvinvointijohtamiseen

Tyhyverkosto

Tervetuloa mukaan Keski-Suomen työhyvinvointiverkoston ja Työterveyslaitoksen koordinoiman TyhyverkostoX – Työterveyttä, työturvallisuutta ja työhyvinvointia verkostoituen -hankkeen (ESR) toteuttamaan verkkotyönohjauspilottiin!

Tarjoamme 8:lle Keski-Suomen alueen pk-yritysten esimiehelle mahdollisuuden osallistua työnohjaukseen ilmaiseksi. Työnohjaus toteutetaan pääosin verkkovälitteisesti eli siihen on helppo osallistua eri puolilta Keski-Suomea.

Työnohjaus on oman työtilanteiden pohtimista, arviointia ja oman työotteen kehittämistä. Se on työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien haasteiden, kokemusten ja tunteiden jäsentämistä. Työnohjausprosessin näitä asioita pohditaan monesta näkökulmasta.

Työnohjauspilotin tavoitteena on työnohjauksen avulla edistää esimiesten työssä jaksamista, ennaltaehkäistä työuupumusta, oppia ihmisten ja itsensä johtamisen keinoja sekä tukea ohjattavien johtajuuden kehitystä. Aiheet määrittyvät tarkemmin osallistujajoukon kanssa.

Työnohjausprosessin hyödyt:

  • Prosessin aikana monipuolisen esimiestyön resepti kirkastuu: Miten saat asioita tapahtumaan riittävän rennosti, kannustavasti ja innostavasti?

  • Löydät käytännöllisiä ja välittömästi arkeen sovellettavia ratkaisuja, luot itsellesi askelmerkit ja etenemisaikataulun.

  • Esimiesverkostosi vahvistuu. Opit ja saat tukea vertaisilta vastaavissa tilanteissa olevilta.

  • Löydät esimiestyön parhaita käytänteitä oman ja toisten työhyvinvoinnin tukemiseen.

Kohderyhmä: Pk-yritysten esimiehet Keski-Suomen alueella. Ryhmän max. koko 8 henkilöä. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä (1 osallistuja / organisaatio)

Rakenne:

  • kaikille yhteinen aloitus: lähitapaaminen 2 h (16.3.2017, Jyväskylä)

  • ryhmän virtuaalityönohjaus 5 x 1,5h/kerta

  • yksilötyönohjaus 1 x 45min/osallistuja

Työnohjaus toteutetaan ajalla 16.3. - 15.9.2017

  • Aloitustapaaminen: to 16.3.2017 klo 14-16 (Jyväskylä)

  • 1. verkkotapaaminen: pe 31.3. klo 9.00-10.30

Loput tapaamiset sovitaan ryhmän kesken.

 

Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen, toimivan internet-yhteyden, kuulokkeet ja mielellään webkameran.

Toteutuksessa käytetään virtuaalista tapaamistilaa ja digitaalista keskustelualustaa. Kummassakin on erinomainen tietoturva ja asiat pysyvät luottamuksellisina.

Työnohjaajana psykologi, organisaatioiden kehittäjä Anneli Tuura, Humap Consultation Oy

Hinta: Työnohjauspilottiin osallistuminen on maksutonta - Tämän kokeilutoiminnan rahoittaa Työterveyslaitoksen koordinoima ESR-rahoitteinen TyhyverkostoX-hanke


Lisätiedot ja ilmoittautuminen: 

Kati Koskiniemi, Jyväskylän kesäyliopisto, kati.j.koskiniemi@jyu.fi / +358 44 760 3720

Anneli Tuura, Humap Consultation Oy, anneli.tuura@humap.com / +358 40 595 0024

Ilmoittaudu tästä!

 

Taustalla: Työnohjauspilotti toteutetaan Työterveyslaitoksen koordinoiman TyhyverkostoX-hankkeen (ESR) tukemana kokeiluna Keski-Suomen alueella yhteistyössä Keski-Suomen työhyvinvointiverkoston kanssa. Pilottikokeilun tavoitteena on luoda malli esimiesten sähköisiin työnohjauspalveluihin verkkopalveluna sekä lisätä Keski-Suomen esimiesten verkostoitumista, tukea alueen keskisuuria yrittäjiä sekä lisätä työhyvinvointia.

Koulutuksen aikana tehdään menetelmän arviointia, sillä tavoitteena on luoda malli verkkotyönohjauspalvelulle. Arvioinnin kohteena on työnohjaustoiminta ja toteutus, ei yksittäisten osallistujien toiminta. Koulutuksessa ja arvioinnissa noudatetaan ehdotonta luottamuksellisuutta.

ESR työnohjaus

Yhteystiedot

Jyväskylän kesäyliopisto

PL 35 
40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO
kesayo(at)jyu.fi
p. 044 760 3730

Käyntiosoite:
Jyväskylän yliopisto,
Agora -rakennus,agora
Mattilanniemi 2
(3. kerros, Ag B331.1)

Toimisto avoinna ma-pe
klo 9.00-15.00

Henkilökunta ja yhteystiedot