Jyväskylän kesäyliopisto

I: Tautioppi farmasian opiskelijoille, osa I, 3 op

Paikka
Toimipaikka avoin
Opettaja
Yliopistotutkija Anne Lecklin, suunnittelija Ari Haaranen
Aika
3.9.2018 - 31.12.2018
1 tuntia
Ilmoittautuminen alkaa
29.5.2017 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
Ilmoittautuminen on päättynyt

Tautioppi farmasian opiskelijoille, osa I (3 op) - AY7020309

 

Tavoitteet: Oppia ymmärtämään yleisimpien sairauksien syntymekanismit ja oireet. Lisäksi opiskelija oppii, miten sairaus voidaan diagnosoida, mikä on taudin ennuste ja mitkä ovat hoidon yleiset periaatteet. Tämän lisäksi opiskelija tunnistaa keskeisimmät lääketieteelliset termit ja hän osaa käyttää termejä oikein.

Aihealueet: Yleinen patofysiologinen ja kliininen tautioppi, josta käsitellään endokrinologiset sairaudet, sydän- ja verisuonisairaudet, ruuansulatusjärjestelmän sairaudet, lastentaudit & suomalainen rokotusohjelma, maksasairaudet, geriatriset sairaudet.

Sisältö: Yleinen patofysiologia ja kliininen tautioppi. Potilaan tavallisimmat tutkimusmenetelmät ja laboratorioparametrit.

Suoritustapa  Verkko-opintoina; oppimistehtävät, verkkovälitteiset reaaliaikasiet luennot 3 t tai verkkotallenteina.  Lisäksi itsenäisesti kuunneltavat verkkotallenteet.  Jos osallistut verkkovälitteisille luennoille kesäyliopiston varaamassa tilassa, ilmoita siitä viikkoa ennen opetusta sähköpostilla kesayo@jyu.fi. Ilmoitus on järjestelyjen kannallta välttämätön.

Opetus Syksy 2018 (pvm:t tarkentuvat myöh.). Opintojakson voi halutessaan suorittaa myös jo syksyllä 2017.

Opettaja  Yliopistotutkija Anne Lecklin

Kirjallisuus       

Vauhkonen I, Holmström P: Sisätaudit, 2012 ( tai 2009), ISBN 9789526301471.  Verkkomateriaali.

Lisätiedot: Opintojakso korvaa Itä-Suomen yliopiston farmasian koulutusohjelmaan kuuluvasta Tautioppi farmasian opiskelijoille -opintojaksosta (5 op) osan I.

Opintomaksut: Opintomaksut sisältyvät opintokokonaisuuden hintaan. Erikseen jakson suorittavilta peritään kesäyliopiston jaksokohtainen opintomaksu 20 euroa ja UEF:n avoimen yliopiston opintomaksu 30 euroa

Näytä kaikki kurssit.