Jyväskylän kesäyliopisto

Myötätuntokeskeisiä menetelmiä ahdistuksen hoitoon 14.–15.11.2017

Paikka
Toimipaikka avoin
Opettaja
työterveyspsykologi ja johtajuuscoach Ronnie Grandell
Aika
14.11.2017 - 15.11.2017
16.66 tuntia

ti 9-16
ke 9-16
Ilmoittautuminen alkaa
5.6.2017 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
27.10.2017
Kurssilla on tilaa
Ilmoittaudu nyt
Kurssimaksu
295,00 €

Tämän workshopin tavoite on antaa näkökulmia, ideoita sekä konkreettisia välineitä myötätuntokeskeisen työskentelyotteen soveltamiseen ahdistuneiden asiakkaiden kanssa. Myötätuntokeskeinen psykoterapia (CFT) on psykoterapiamuoto ja työskentelyote, joka on leviämässä nopeasti ympäri maailmaa. Se on osoittautunut toimivaksi psykoterapian muodoksi muun muassa ihmisille, jotka kamppailevat ahdistuksen, masennuksen ja syömishäiriöiden kanssa. Myötätuntokeskeinen psykoterapia on avuksi erityisesti ihmisille, jotka vaativat itseltään liikaa ja joilla on ongelmia itsekritiikin, häpeän tunteen sekä tunteiden säätelyn kanssa.

TÄSSÄ WORKSHOPISSA TULET OPPIMAAN:

- Myötätuntokeskeisen psykoterapian teoreettiset perusteet ahdistuksen hoidon näkökulmasta

- Asiakkaan ahdistusoireiden normalisointia ja validoimista myötätuntokeskeisestä näkökulmasta

- Mahdollisten motivaatioristiriitojen tarkastelemista ja ratkaisemista: miten autan epäilevää tai ”vastahakoista” asiakasta ottamaan askeleen eteenpäin?

- Itsemyötätunnon taidon kasvattamisen harjoituksia (tietoinen läsnäolo ja myötätuntoharjoituksia) joita voit antaa asiakkaille (Compassionate Mind Training)

- Myötätuntoisen ajattelun keinoja ahdistuneen asiakkaan kanssa

- Käyttäytymiskokeilujen ja altistushoidon toteuttaminen myötätuntoisella otteella

- Itsekritiikin ja vaativuuden rooli ahdistushäiriöissä + itsekritiikin työstämisen menetelmiä.

TOTEUTUS
Workshopissa käytetään erilaisia menetelmiä, kuten tiedonantoa, ryhmäkeskusteluja, case-harjoituksia, roolipelejä sekä kokemuksellisia harjoituksia. Workshop toteutetaan 5-15 hengen ryhmissä. Workshop on kahden päivän (klo 9-16) mittainen.

KENELLE?
Workshop on ensisijaisesti suunnattu psykologeille, psykoterapeuteille, työnohjaajille, lääkäreille ja erityissairaanhoitajille.

VETÄJÄ
Ronnie Grandell on työterveyspsykologi, sertifioitu executive coach ja tietokirjailija, joka on käynyt myötätuntokeskeisen psykoterapian koulutuksissa Englannissa perustaja Paul Gilbertin johdolla. Hän on kirjoittanut ensimmäisen suomalaisen teoksen aiheesta, nimeltään Itsemyötätunto. Ronnie työskentelee työterveyspsykologina lääkäriasema Diacor Turussa. Lisäksi Ronnie kouluttaa ja valmentaa ammattilaisia sekä laajempaa yleisöä itsemyötätunnosta ja myötätuntokeskeisten menetelmien soveltamisesta psykoterapiatyöskentelyssä.

Näytä kaikki kurssit.