Jyväskylän kesäyliopisto

Työvälineenä muisti ja tarkkaavaisuus 9.11.2017

Paikka
Toimipaikka avoin
Opettaja
Pekka Kuikka, neuropsykologian erikoispsykologi, PsL, Neuroarviot Oy
Aika
9.11.2017 - 9.11.2017
3.5 tuntia

to 8.30–12.00
Ilmoittautuminen alkaa
5.6.2017 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
10.10.2017
Kurssilla on tilaa
Ilmoittaudu nyt
Kurssimaksu
125,00 €

Muisti ja tarkkaavaisuus ovat digitaalisessa maailmassa tietotyötä tekevän tärkeitä työkaluja. Nykyinen työelämä tuntuu vaativan muistilta tietokoneen veroista tehokkuutta. Moni epäilee omaa muistiaan ja pohtii miten oman muistin ja tarkkaavaisuuden kapasiteetti riittää poimimaan työn kannalta olennaiset asiat virikkeiden jatkuvasta virrasta. Usein pohditaan myös mistä muistin ylikuormittuminen voi johtua ja voiko kuormitukselle tehdä jotain.

Koulutuksessa tartutaan kysymykseen miksi muisti pätkii. Iltapäivän aikana tarkastellaan miten muistin toimintaan tulee lieviä muutoksia normaalin ikääntymisen myötä ja miten toisaalta mieliala, stressi ja kuormittuminen vaikuttavat tarkkaavaisuuteen ja muistamiseen. Koulutuksessa sivutaan myös kysymystä muistisairauksista: minkälaisten muistamisen ja tarkkaavaisuuden muutosten yhteydessä kannattaa hakeutua muistitutkimuksiin.

Koulutus ohjaa osallistujia huomioimaan ja pitämään huolta kognitiivisesta ergonomiasta omassa työssään. Osallistujat saavat ymmärrystä tarkkaavaisuuden ja muistamisen normaaleista inhimillisistä rajoituksista sekä tarkkaavaisuuden ja muistamisen toimintoja suojaavista ja tukevista menettelytavoista. Koulutuksen ennakkotehtävänä toteutettava kysely havainnollistaa miten kognitiivinen kuormittuminen on useimmiten yleinen nykyisen työelämän asia kuin henkilökohtaisen keskittymis- tai muistamiskyvyttömyyden asia.

Kohderyhmä: Työhyvinvoinnista ja työssäjaksamisesta kiinnostuneet henkilöt eri organisaatiotasoilla

Toteutustapa: Koulutus toteutetaan rakenteella ennakkokysely verkossa + koulutuspäivä. Ennakkotehtävänä on vastata Työterveyslaitoksella tehtyyn kognitiivisen ergonomian verkkokyselyyn ja kurssilaisten antamia vastauksia käydään ryhmätasolla läpi kurssin aikana.

Kouluttaja: Pekka Kuikka, neuropsykologian erikoispsykologi, PsL, Neuroarviot Oy

Hinta: 125€/hlö

Näytä kaikki kurssit.