Jyväskylän kesäyliopiston kuukausitiedote

Eikö kirje näy oikein?

Lue selaimessa

KUUKAUSITIEDOTE 17.2.2017

Kesäyliopisto on mukanasi uuden alun etsinnässä. Kuluvan kevään ohjelmasta löydät monenlaisia innostavia opintoja. Toisinaan osallistumiseen ei tarvita euroja, sillä olemme mukana järjestämässä myös maksuttomia tilaisuuksia. Tutustu esimerkiksi 20.1. käynnistyvään "Aina on toivoa" -tapahtumasarjaan, jossa yhdessä asiantuntijoiden kanssa keskustellen etsitään  kaikille parempaa yhteiskuntaa. Jos taas haluaisit konkreettisesti auttaa muita jaksamaan työssään paremmin, olet tervetullut keskustelemaan työnohjaajakoulutuksen kysymyksistä "Minustako työnohjaaja?" - infotilaisuudessa 23.3. klo 18-19. Uniapnealuennon järjestämme 15.3.

Hiihtolomaviikolla on mukavaa tekemistä perheen pienimmille. Lasten ja nuorten yliopistossa järjestetään Suomi 100 -teemaisia työpajoja.

Kesäyliopistosta saat myös uusia ystäviä joko kursseilta tai vaikkapa tarjoamalla kotimajoitusta heinäkuussa Suomen kieltä ja kulttuuria opiskeleville aikuisille (jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä toimistoomme kesayo@jyu.fi).

Kesäyliopiston toimiston löydät Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksesta, tervetuloa juttelemaan opinnoista.

Avoin yliopisto- ja korkeakouluopetus

Olisiko vuosi 2017 oikea aika vaihtaa alaa, täydentää tai jatkaa opintoja tai aloittaa korkeakouluopinnot?

Keväällä alkavia opintokokonaisuuksia ja opintojaksoja

Ammatillinen lisäkoulutus

Osaamistasi voit kasvattaa sekä lyhyillä, päivän mittaisilla koulutuspäivillä että pitkäkestoisilla koulutuskokonaisuuksilla.

Pidempiä koulutuskokonaisuuksia

Kielikurssit

Abi- ja lukiolaiskurssit

Kesän 2017 abi- ja lukiolaiskurssien tarjonta on viimeistelyä vaille valmis. Uusi esitteemme lähtee kouluille jakoon ensi viikolla. Kaikki kurssit julkaistaan pian verkkosivuillamme

Kesäyliopistosta löydät sekä verkko- että lähiopetuskursseja. Lukiolaisille suosittelemme myös avoimen yliopiston kursseja, jotka voi liittää osaksi lukio-opintoja.

Kevään viimeiset abi- ja lukiolaiskurssit seuraavasti:

Lasten ja nuorten yliopisto

Lasten ja nuorten yliopistotoiminnan järjestää kesäyliopisto yhdessä Jyväskylän yliopiston kanssa. Nyt on lapsilla ja nuorilla mahdollisuus ihmetellä, tutkia ja yllättyä yliopistossa! Ohjelma päivittyy kuukausittain, liity lasten ja nuorten yliopiston Facebook-sivujen seuraajaksi tai seuraa ohjelmaa verkkosivuilta.

Ikääntyvien yliopisto

Kevätlukukausi on käynnistynyt, mutta vielä ehdit ilmoittautua seminaareihin, luennoille ja opintomatkoille.
IKIS-ohjelmaa on jaossa mm. keskiviikkoisin pidettävillä luennoilla,  pääkirjastolla, Jyväskylä-neuvonnassa (Asemakatu 7) sekä Suomalaisessa kirjakaupassa. Käsiohjelman nettiversioon pääset tästä.

Ikääntyvien yliopistoon ovat tervetulleita kaikki tiedollisesti uteliaat ja aikaansa seuraavat. Emme tunne ikärajoja! Jos et aiemmin ole käynyt, niin tule tutustumaan esimerkiksi jollekin luentokerralle.

Tietokoneenkäyttäjän hyötypaketti (27.2.)
Kulinaarinen seminaari: Italialainen ilta (10.3.)
Digitaalisen sukututkimuksen kurssi (13.3.)

Muuta mukavaa

Aina on toivoa -tapahtumasarja alkaa 20.2.2017. Kaikille avoimissa luento- ja keskustelutilaisuuksissa käsitellään yhteiskunnallisesti ajankohtaisia kysymyksiä: hyvinvointia, köyhyyttä, maahanmuuttoa ja ihmisen arvoa. Tapahtumasarja on osa reformaation merkkivuoden "Armoa 2017" -tapahtumia.  Luvassa mm. Pekka Haaviston pohdiskelua maahanmuutosta, Teemu Laajasalon ajatuksia kirkon tulevaisuudesta ja Jaakko Heinimäen ajatuksia elämästä.

Tapahtumasarjan järjestävät Jyväskylän seurakunta ja Jyväskylän kesäyliopisto yhteistyökumppaneinaan Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen elokuvakeskus, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä Jyväskylän kesä. Seuraa Facebook-sivujamme.

Mikäli haluat kesällä 2017 toimia isäntäperheenä Suomen kielen ja kulttuurin opiskelijoille 3.-21.7., niin ota yhteyttä kesäyliopiston toimistoon.

Seuraavan uutiskirjeen lähetämme maaliskuussa.

Tutustu koko ohjelmatarjontaamme tästä!

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

kesayo@jyu.fi