Jyväskylän kesäyliopisto

Koulutustarjonta

Kesäyliopiston avoin korkeakouluopetus täydentää alueen korkeakouluopintojen tarjontaa tuomalla paikkakunnalle opintoja maan muista yliopistoista ja korkeakoulusta. Kesäyliopiston opintotarjonta koostuu opinnoista, joita alueen oma yliopisto ja korkeakoulu eivät järjestä. Opinnot antavat mahdollisuuden mm. työn ohessa tapahtuvaan tutkintotavoitteiseen opiskeluun ja ammatilliseen lisäkouluttautumiseen. Monet oppiaineet soveltuvat korkeakouluissa opiskeleville sivuiaineiksi ja valinnaisiksi opinnoiksi.

Ammatillinen lisäkoulutus on tarkoitettu täydentämään omaa ammatillista osaamistasi. Järjestämme koulutusta erilaisista aihealueista (esim. talous, hallinto, kasvatus- ja opetus)

Myös toiveidesi mukaan! Ammatillisen koulutuksen pituus voi vaihdella muutamasta tunnista useita kuukausia kestävään koulutukseen.

Lisäksi tarjoamme kaikille kiinnostuneille myös kulttuuri-, harrastus- ja yleissivistävää koulutusta.

Abi- ja lukiolaiskurssit tarjoavat tehokkaan tavan prepata esim. ylioppilaskirjoituksiin. Kurssit ovat intensiivisiä ja opetus tapahtuu pienryhmissä kokeneiden opettajien opastuksella. Opiskelijan on mahdollista saada kertausta ja opetusta juuri niissä osa-alueissa, jotka tuottavat ongelmia. Kursseja järjestetään talvella, kesällä ja syksyllä Jyväskylässä sekä kesäaikaan myös Äänekoskella. Kurssitarjontaan kuuluvat englanti, ruotsi, saksa ja matematiikka.

Jyväskylän kesäyliopisto järjestää monentasoista kielikoulutusta alkeistasosta ammatillisiin jatkokoulutuksiin pääasiassa kesäaikaan. Kielikoulutuksen sisältönä voivat olla mm. työelämän tilanteet, erilaiset sosiaaliset tilanteet, yhteiskunnalliset ja ajankohtaiset ilmiöt sekä vapaa-aika. Ohjelmassa olevien koulutuksien lisäksi kesäyliopisto järjestää kielikoulutusta asiakkaiden tarpeisiin myös tilauskoulutuksena ympäri vuoden.

Suomessa Ikääntyvien yliopistotyö on määritelty avoimen yliopisto-opetuksen erityismuodoksi. Sen tehtävänä on välittää ikäihmisille ajankohtaista tutkimustietoa ja tarjota heille mahdollisuuksia omaehtoiseen yliopistolliseen opiskeluun ilman arvosana- tai muita suoritustavoitteita. Toiminta on avointa kaikille, riippumatta pohjakoulutuksesta, ammattitaustasta tai iästä.

Yhteystiedot

Jyväskylän kesäyliopisto

PL 35 
40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO
kesayo(at)jyu.fi
p. 044 760 3730

Käyntiosoite:
Jyväskylän yliopisto,
Agora -rakennus,agora
Mattilanniemi 2
(3. kerros, Ag B331.1)

Toimisto avoinna ma-pe
klo 9.00-15.00

Henkilökunta ja yhteystiedot