Jyväskylän kesäyliopisto

The joy of learning in the most beautiful part of Finland!

Suomen kielen ja kulttuurin intensiivikurssi 2017

Suomen kielen ja kulttuurin intensiivikurssi 2017 on päättynyt. Kiitos kurssilaisille, opettajille ja muille tiimiläisille kesästä 2017! Päivitämme vuoden 2018 intensiivikurssin tietoja uusille sivuillemme.

Tule mukaan nauttimaan kansainvälisestä ilmapiiristä, opiskelemaan suomen kieltä ja tutustumaan suomalaiseen elämäntapaan Jyväskylän kesäyliopiston Suomen kielen ja kulttuurin intensiivikurssille.

AIKA

 • 3.-21.7.2017

SUOMEN KIELEN OPETUS

 • Opetusta on arkipäivisin klo 9.00–14.00 (5 x 45 min.) ja sen lisäksi muita ohjattuja oppimistilanteita, yhteensä 80 oppituntia. Kurssin opetus järjestetään suomen kielellä, englanti on apukielenä.

KOHDERYHMÄ

 • Suomen kielen kurssimme on suunnattu kaikille yli 17-vuotiaille Suomen kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Opetus järjestetään tasoryhmissä, vasta-alkajista edistyneiden tasolle (A1-C1). 

VAPAA-AIKA

 • Kurssilla on organisoitua vapaa-ajanohjelmaa noin viitenä päivänä viikossa. Osa ohjelmasta on ilmaista. Kurssilla tutustutaan Suomen luontoon, kulttuuriin ja tapoihin aidoissa ympäristöissä. Esimerkkinä vuoden 2016 kurssiohjelma.

KURSSIPAIKKA JA MAJOITUS

 • Koulutus järjestetään Jyväskylässä. 
 • Majoitusmahdollisuus hotelli Albassa yhden hengen Economy -huoneessa 63 € /yö ja kahden hengen Standard-huoneessa 37 €/hlö/yö. Hintaan sisältyy buffet -aamiainen, WiFi-yhteys, parkkipaikka, päivittäinen saunavuoro erikseen miehille ja naisille, siivous ja 24 h:n päivystys. Varaukset 30.5. mennessä hotelli Albaan puh. +358 14 636 311 tai sähköpostitse info@hotellialba.fi. Voit myös varata huoneen suoraan internetissä osoitteessa www.hotellialba.fi/fi/ Käytä varausta tehdessäsi Kampanjakoodia: SUOMI2017
 • Lisää majoitusvaihtoehtoja löydät täältä: http://visitjyvaskyla.fi/majoitu-nauti/majoitus 

HINTA

 • Kurssin hinta on 695 €. Hinta sisältää kurssimateriaalin, mutta ei sisällä majoitusta. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 14.5.2017 täällä.
 • Kurssin hinta Jyväskylän yliopiston (JYU) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) opiskelijoille ja henkilökunnalle 645 €.

  Vapaa-ajan ohjelma

  Olennainen osa kurssia on monipuolinen vapaa-ajan ohjelma, joka saa ihmiset saapumaan kurssille vuosi toisensa jälkeen. Vapaa-ajan ohjelma on ainoa laatuaan Suomessa: tällaista mahdollisuutta sukeltaa suomen kieleen ja kulttuuriin et löydä muualta!

  Osallistumalla ohjelmaan tutustut syvemmin suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin sekä näet kaunista Jyväskylää ja Keski-Suomen aluetta. Vapaa-ajan ohjaajat ovat suomalaisia, joten voit harjoitella oppimiasi suomen kielen taitoja myös luokkahuoneen ulkopuolella!

  Vapaa-ajan ohjelmaa järjestetään noin viitenä päivänä viikossa. Kolmen viikon aikana esimerkiksi saunotaan, nautitaan valoisasta kesäillasta nuotiolla, retkeillään luonnossa ja kaupungeissa sekä paljon muuta. Osa ohjelmasta on kurssilaisille maksutonta ja osa maksullista.

   

  Tasoryhmät ja kurssin sisältö

  Kurssilaiset jaetaan tasoryhmiin suomen kielen osaamisen mukaisesti. Tasoryhmiä muodostetaan 3-4 osallistujamäärästä riippuen. Vuonna 2017 alustava jakautuminen ryhmiin tehdään esitietokyselyn perusteella. Kyselyt lähetetään ilmoittautuneille kevään 2017 aikana.

  Vuoden 2016 opetusaikataulun voit nähdä klikkaamalla täältä.

  Tasoryhmät 2017:

  1. taso 0-A1

  Kurssi on suomen kielen alkeiskurssi, joka on tarkoitettu niille, jotka eivät osaa suomea vielä lainkaan tai osaavat sitä hyvin vähän. Kurssi sopii myös opiskelijoille, joilla on takanaan hieman suomen kielen opiskelua, mutta kielitaito on vielä hyvin vähäistä, eikä opiskelija pysty ilmaisemaan itseään suomeksi. Kurssi koostuu suomen kielen perusasioihin tutustumisesta, yleisimpien arkitilanteiden harjoittelusta ja maan kulttuuriin tutustumisesta. Opetuskielenä ovat englanti ja suomi ja materiaalina Suomen mestari 1 -kirja. Kieliopin osalta kurssilla edetään ryhmän tahdin mukaisesti ja keskitytään perusasioihin, kuten kysymysten muodostamiseen ja verbien käyttöön preesensissä. Pyrkimyksenä on luoda pohja suomen kielen opinnoille, sillä kurssilla harjoitellaan monipuolisesti kielenkäytön ja -oppimisen strategioita.

  2. taso A1-A2/B1

  Kurssin jälkeen opiskelija pystyy toimimaan informaaleissa asiointitilanteissa sujuvasti sekä kertomaan menneistä ja tulevista omaan elämään liittyvistä asioista. Hän osaa esitellä ja perustella yksinkertaisesti mielipiteensä tutusta aiheesta suullisesti ja kirjallisesti.. Opiskelija osaa kirjoittaa muistiinpanoja ja epämuodollisia omaan arkeen liittyviä viestejä ja muita lyhyitä tekstejä. Hän ymmärtää lyhyitä, yksinkertaisia ja ennustettavissa olevia puhuttuja ja kirjoitettuja tekstejä ja pystyy poimimaan keskeistä tietoa myös pidemmästä tekstistä. Opiskelija tuntee ja osaa hyödyntää erilaisia kielenkäytön ja -oppimisen strategioita ja ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia erilaisissa kielenkäytön tilanteissa. Kielen rakenteista kurssilla käsitellään mm. imperfektiä, lauseiden yhdistämistä konjunktiolla ja joka-pronominilla, ma-infinitiiviä ja sanatyyppejä. Kielen lisäksi kurssilla syvennetään tietämystä suomalaisesta kulttuurista.

  3. taso B1-C1

  Kurssin jälkeen opiskelija osaa toimia sujuvasti informaaleissa (omaan elämään liittyvissä) vuorovaikutustilanteissa. Arkipäivän viestinnän rinnalla opiskelija selviää myös virallisemmista kommunikointitilanteista. Hän ymmärtää keskeisen tiedon tuttua ja vieraampaa aihetta käsittelevästä tekstistä ja puheesta. Opiskelija osaa myös kirjoittaa yhtenäisiä ja selkeitä virallisia tai puolivirallisia viestejä ja välittää hankkimaansa tietoa muille. Hän osaa hyödyntää aktiivisesti omia kielenkäytön ja -oppimisen strategioitaan ja ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia erilaisissa kielenkäytön tilanteissa. Kielen rakenteista kurssilla käsitellään opiskelijoiden tason ja toiveiden mukaan mm. konditionaalia, passiivia, imperatiivia, lausetyyppejä, verbien rektioita sekä adjektiivien vertailuasteita. Oman ilmaisun ja syvällisemmän kielenymmärtämisen kehittämiseksi kurssilla voidaan harjoitella kurssilaisten tason mukaan mm. asiatyylin ja arkityylin piirteitä, epäsuoria kohteliaisuuden keinoja ja idiomeja. Kielen lisäksi kurssilla syvennetään tietämystä suomalaisesta kulttuurista. 

   

   HUOM! Kurssien teemat, rakenne ja opetusmenetelmät vaihtelevat vuosittain opettajan ja ryhmän mukaisesti.

  Palautetta aikaisemmilta vuosilta

  Palautteet kurssiltamme ovat olleet erinomaisia. Tässä muutamia osallistujien kommentteja aiemmilta kursseilta:

  • ”Opetus oli mahtavaa ja hyvin valmisteltua”
  • ”Nautin rennosta ja hauskasta ilmapiiristä”
  • ”Kaunis sijainti, lähellä järveä”
  • ”Vapaa-ajanohjelma oli todella monipuolista, vierailut ja retket auttoivat minua tuntemaan paremmin Suomen kulttuuria ja perinteitä - fantastista"
  • "Hieno mahdollisuus sosiaaliselle elämälle ja suomen kielen harjoittelulle tuntien jälkeen”
  • "Parasta aikaa oli yhdessäolo erilaisten ja eri maista tulevien ihmisten kanssa"
  Yhteystiedot

  Jyväskylän kesäyliopisto

  PL 35 
  40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO
  kesayo(at)jyu.fi
  p. 044 760 3730

  Käyntiosoite:
  Jyväskylän yliopisto,
  Agora -rakennus,agora
  Mattilanniemi 2
  (3. kerros, Ag B331.1)

  Toimisto avoinna ma-pe
  klo 9.00-15.00

  Henkilökunta ja yhteystiedot