Jyväskylän kesäyliopisto

The joy of learning in the most beautiful part of Finland!

Suomen kielen ja kulttuurin intensiivikurssi

Kesä 2014

Tule mukaan nauttimaan kansainvälisestä ilmapiiristä, opiskelemaan suomen kieltä ja tutustumaan suomalaiseen elämäntapaan Jyväskylän kesäyliopiston intensiivikurssille.

Päivitämme tietoja syksyn ja talven aikana. Kysy lisää!

Vapaa-ajan ohjelma

Olennainen osa kurssia on monipuolinen vapaa-ajan ohjelma, joka saa ihmiset saapumaan kurssille vuosi toisensa jälkeen. Osallistumalla ohjelmaan tutustut suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin sekä näet kaunista Jyväskylää.

Vuonna 2013 vapaa-ajan ohjelmaa järjestettiin noin viitenä päivänä viikossa. Kolmen viikon aikana saunottiin, paistettiin lettuja nuotiolla, retkeiltiin luonnossa ja vierailtiin Kuopiossa. Osa ohjelmasta oli kurssilaisille maksutonta ja osa maksullista.

 

Tasoryhmät ja kurssin sisältö

Kurssilaiset jaetaan kurssin ensimmäisenä päivänä tasoryhmiin. Ryhmien tasot ja opetuksen sisällöt määräytyvät täten osallistujien mukaan. Opettajat pyrkivät kurssilla huomioimaan oman ryhmänsä toiveet ja tarpeet. Siksikin kurssi on joka vuosi erilainen.

Vuonna 2013 opetuksen tasoryhmiä oli yhteensä kolme. Vuodelle 2014 pyritään järjestämään neljä tasoryhmää riippuen osallistujamäärästä.

Huom. Ensi vuonna ryhmissä käsiteltävät aihepiirit, rakenteet ja niiden opetuksessa käytetyt menetelmät voivat olla erilaisia riippuen ryhmästä ja sen opettajasta.

Palautetta aikaisemmilta vuosilta

Palautteet kurssiltamme ovat olleet erinomaisia. Tässä muutamia osallistujien kommentteja aiemmilta kursseilta:

  • ”Opetus oli mahtavaa ja hyvin valmisteltua”
  • ”Nautin rennosta ja hauskasta ilmapiiristä”
  • ”Kaunis sijainti, lähellä järveä”
  • ”Vapaa-ajanohjelma oli todella monipuolista, vierailut ja retket auttoivat minua tuntemaan paremmin Suomen kulttuuria ja perinteitä - fantastista"
  • "Hieno mahdollisuus sosiaaliselle elämälle ja suomen kielen harjoittelulle tuntien jälkeen”
  • "Parasta aikaa oli yhdessäolo erilaisten ja eri maista tulevien ihmisten kanssa"