Ikääntyville suunnatut tietotekniikkakurssit on kehitetty Opetushallituksen tuella (2000-2006) Geronet – Ikääntyvät tietoyhteiskuntaan -hankkeessa. Opetus on suunniteltu ikääntyvien tarpeisiin ja luokassa on opettajan apuna vertaistutoreita, jotka tarvittaessa auttavat opiskelijoita. Tietokoneissa käyttöjärjestelmänä on Windows. Kursseille tulee ilmoittautua viimeistään 2 viikkoa ennen kurssin alkua. Katso ilmoittautumisohjeet.

Kurssi on tarkoitettu ikääntyville, jotka haluavat tutustua ohjatusti Facebookin maailmaan. Osallistujilta edellytetään tietokoneen käytön perustaitoja.

Tavoite Facebook helpottaa sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä sukulaisiin ja tuttaviin sekä antaa mahdollisuuksia uutisten seuraamiseen valtamedioista poikkeavalla tavalla.

Kurssin pääsisältö Kurssin painopiste on Facebookin käytössä. Luodaan Facebook-käyttäjätili sekä perus- ja tietosuoja-asetukset. Harjoitellaan kirjautumista ja peruskäyttöä. Keskustellaan tietosuojavaaroista ja niiden välttämisestä. Kurssilla tutustutaan myös muihin sosiaalisen median tarjoamiin mahdollisuuksiin esimerkiksi YouTubeen.

Opettaja Pertti Kärppä

Aika Kokoontumiset klo 13-16

ma 7.10., ti 8.10., to 10.10.

Paikka Mattilanniemi (Ahlmaninkatu 2), MaD 206

Hinta opintosetelillä 35 €, ilman seteliä 55 €

Ilmoittautumiset viimeistään ke 2.10.