Suomen kielen kurssi maahanmuuttajille 3.6.-12.7.2019

Kenelle:
Suomen kielen kurssi on tarkoitettu maahanmuuttajille, joiden kotoutumisaika on päättynyt. Kurssille valittavalta edellytetään lisäksi, että hänellä on oleskelulupa ja että hän on työtön.

Kurssilla ei ole kielitasovaatimusta. Kurssi pidetään Jyväskylässä. 

Tavoitteena on mahdollistaa kesäaikainen kielen opiskelu ja näin ylläpitää ja kehittää luku-, kirjoitus- ja puhetaidon valmiuksia. Kurssilla opiskellaan ja kehitetään suomen kielen taitoja myös kehollisin menetelmin. Kielen opiskelu kehollisilla menetelmillä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jokin liike yhdistetään sanaan tai lauseeseen. Kurssilla on myös liikuntaa, jonka tavoitteena on osallistujien hyvinvoinnin parantaminen. Liikuntatuokioiden sisällöt suunnitellaan osallistujien tarpeiden mukaan. Liikunta voi olla esimerkiksi kävelyä, retkiä, venyttelyä, palloilua tai muuta osallistujien toivomaa liikuntaa. Myös liikunnan tavoitteena on kielitaidon syventäminen ja suomen kielen käyttäminen arjessa. 

Aika: Kurssille pidetään arkipäivisin (5 tuntia/pv) ajalla 3.6.-12.7.2019, 5 tuntia/päivä.

Kurssille valitut kutsutaan kurssin alkuhaastatteluun tiistaina 28.5. klo 12-15. Tapaamispaikka ilmoitetaan kutsussa.

Maksut: Kurssin järjestämiseen on saatu OPH:lta avustusta. Kurssi on osallistujille maksuton

Kurssille ilmoittaudutaan täyttämällä verkkolomake. Ilmoittautuminen viimeistään 20.5. Kurssille otetaan mukaan enintään 14 opiskelijaa.

 

Lisätietoja:
p. 044 760 3725
rauha.maatta@jyu.fi