Isoisää etsimään - sukututkimuksen verkkokurssi

Paikka
Verkko-opinnot
Opettaja
Kouluttajat Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, johtaja Suomen Sukututkimustoimisto Oy, Riikka Piironen, sukututkimuskouluttaja
Aika
23.2.2021 - 2.3.2021
4 tuntia

ti 17.30 - 19.00
Ilmoittautuminen alkaa
7.12.2020 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
15.2.2021
Ilmoittautuminen on päättynyt

Puuttuvan sukulaisen löytämiseksi nykypäivän sukututkimus on avannut uusia mahdollisuuksia. Kirjallisiin lähteisiin perustuvan sukututkimuksen rinnalla DNA-testien avulla voidaan löytää biologisia sukulaisia ja vahvistaa sukulaisuuksia.
Isoisää etsimään -webinaarissa esitellään erilaisia menetelmiä isoisän löytämiseksi, olipa hän sitten lähisukulainen tai muutaman sukupolven takaa oleva isoisä. Aikaisempaa sukututkimuskokemusta et välttämättä tarvitse, sillä aloitamme tutustumalla sukututkimuksen perusteisiin ja tietojen käsittelyyn. Myös siihen, että mistä arkistolähteistä voit saada tietoja ja kenelle niitä luovutetaan. Tutustumme DNA-testeihin, niiden työkaluohjelmien käyttöön, tutkintamenetelmiin ja tulkintaan puuttuvan sukulaisen löytämiseksi.

Tarkat opetusajat

ti 23.2. ja 2.3.2021 verkossa klo 17.30-19.00

Kouluttajat

Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, johtaja Suomen Sukututkimustoimisto Oy ja Riikka Piironen, sukututkimuskouluttaja

Sisällöt

  • Sukututkimuksen perusteista. Puuttuvan sukulaisen löytämiseksi joudutaan oikeaa sukulinjausta etsimään joskus hyvin varhaistenkin esivanhempien kautta.  
  • Sukututkimusohjelmien käyttö helpottamaan sukututkimustietojen käsittelyä ja ryhmittelyä oikean sukulinjauksen löytämiseksi.
  • Isyyttä ja elatusvelvollisuutta koskevia arkistolähteitä eri aikoina.
  • Tutustumme geneettisen sukututkimuksen DNA-testeihin ja niiden valintaan
  • DNA-testien tulosten analysointi. DNA-osumien lajittelu ja ryhmittely oikean sukulinjauksen löytämiseksi erilaisia analysointityökaluja hyväksi käyttäen.

Jos ilmoittaudut tähän koulutukseen 14.1.2021 mennessä niin saat automaattisesti veloituksetta bonuswebinaarin: Vanhat käsialat sukututkijoiden haasteena 28.4.2021.

Näytä kaikki kurssit.