Lapsen rauhoittumisen tukeminen! – Työkaluja lapsen rauhoittumistaidon ja keskittymisen vahvistamiseen, 9.2.2021 VERKKO

Paikka
Verkko-opinnot
Opettaja
Mindfulness-ohjaaja, Lasten Tunnetaito-ohjaaja Heli Mäkelä, Kasvun Taika
Aika
9.2.2021 - 9.2.2021

ti 12.00 - 16.00
Ilmoittautuminen alkaa
30.11.2020 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
20.1.2021
Ilmoittautuminen on päättynyt

Hinta

110 €/hlö
Koulutukseen on varattu muutaman osallistujan maksuton kiintiö Keski-Suomen kuntien opetus- ja sivistystoimen henkilöstölle (O3 Keski-Suomi verkosto). Ilmoittautuessasi pääset valitsemaan verkostoon sisältyvän paikan. Merkitsethän lisätietoihin minkä koulun henkilökuntaa olet! Ilmoitus on maksuttomuuden peruste.
Halutessasi voit tarkistaa maksuttomien paikkojen varaustilanteen: tuomo.k.kuivalainen@jyu.fi

Sisältö

Lasten levottomuudesta ja keskittymisvaikeuksien lisääntymisestä puhutaan paljon. Haluatko oppia tukemaan lapsen rauhoittumista ja tunnekehoyhteyden vahvistumista?

Haluatko saada konkreettisia keinoja lapsen rauhoittumistaidon ja keskittymiskyvyn vahvistamiseen? Elämä on hektistä ja lasten on toisinaan vaikea pysähtyä ja rauhoittua. Lapset menevät helposti ylikierroksille ja tällöin kehon ja mielen rauhoittaminen voi olla haastavaa sekä lapselle että aikuiselle. Rauhoittumisen taidot ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan.

Sisältää alustukset

  • vireystilasta ja sen säätelystä
  • lapsen aivojen toiminnasta haastavissa tunnetilanteissa
  • lapsen rauhoittumisen tukemisesta
  • tunnekehoyhteydestä ja sen vahvistamisesta

Koulutuksessa käydään läpi myös käytännön harjoitteita mm. rentoutumiseen, tietoisuustaitoihin, tunnekehoyhteyteen ja keskittymisen vahvistamiseen. Nämä harjoitukset ovat suoraan vietävissä lasten kanssa työskentelyyn tai kodin arkeen.

Koulutus toteutuu etäkoulutuksena ja siinä vuorottelevat teoria ja harjoitteet. Tarvitset koulutukseen muistiinpanovälineet, paperia ja väriliituja.

Kohderyhmä

Koulutus sopii alakoulun opettajille, päiväkotien ja päiväkerhojen työntekijöille, harrastusohjaajille, vanhemmille sekä kaikille rauhoittumistaidoista kiinnostuneille.  

Kouluttaja

Mindfulness-ohjaaja, Lasten Tunnetaito-ohjaaja Heli Mäkelä, Kasvun Taika

Koulutuksen toteuttaa verkossa Mikkelin kesäyliopisto.

Näytä kaikki kurssit.