MAPA® Perusteet (O3), 22.-23.4.2021 Jyväskylä

Paikka
Koulutuspaikka ilmoitetaan kutsukirjeessä
Opettaja
MAPA® Erityistason FPI Kouluttaja Harri Kähönen
Aika
22.4.2021 - 23.4.2021

to 08.30 - 16.30
pe 08.30 - 16.30
Ilmoittautuminen alkaa
30.11.2020 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
22.3.2021
Kurssilla on tilaa
Ilmoittaudu nyt
Kurssimaksu
0,00 €

Hinta

215 €/hlö. Maksu laskutetaan jälkikäteen.
Koulutus on maksuton Keski-Suomen kuntien opetus- ja sivistystoimen henkilöstölle (O3 Keski-Suomi verkosto).
-> Kun ilmoittaudut kurssille, merkitsethän lisätietoihin minkä koulun henkilökuntaa olet! Tiedon ilmoittaminen on maksuttomuuden peruste.
Lisätietoja yhteistyöverkostosta tuomo.k.kuivalainen@jyu.fi

Sisältö

MAPA® (Management of Actual or Potential Aggression) on koulutus haasteellisen käytöksen ennaltaehkäisyyn ja hallintaan. Koulutuksessa perehdytään menetelmiin, joissa kohdataan kriisissä oleva, haasteellisesti käyttäytyvä oppilas, empaattisella ja kunnioittavalla tavalla. MAPA® menetelmän työkirjoihin perustuva malli painottaa ennaltaehkäisyä. 

Suurin osa opetustyössä kohdattavasta haasteellisesta käytöksestä on sanallista. Siksi koulutuksessa on pääpaino sanallisessa ja sanattomassa viestinnässä, syiden ymmärtämisessä, empaattisessa kohtaamisessa, taitavassa rajojen asettamisessa ja tilanteen jälkipurussa. MAPA® koulutuksessa opetellaan myös suojautumista, irtautumista ja fyysistä ohjaamista. Jos oppilas aiheuttaa vaaraa itselleen tai muille, häntä joudutaan ohjaamaan tai rajoittamaan fyysisesti sekä istuen että siirtymissä.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on ohjata opetushenkilöstö huomioimaan oppilaiden yksilölliset tarpeet, kunnioittamaan perus- ja ihmisoikeuksia ja toimimaan lakien, säännösten, hyvien ammatillisten käytäntöjen ja eettisten periaatteiden mukaan.

Kohderyhmä

Perusopetuksen opetus- ja ohjaushenkilöstö

Kouluttaja

MAPA® Erityistason FPI Kouluttaja Harri Kähönen.
 MAPA® tavaramerkin omistaa Crisis Prevention Institute. https://suomenmapakeskus.fi/

*Koulutus toteutetaan lähiopetuksena Jyväskylässä mikäli koronatilanne sen sallii. Seuraamme ajankohtaisesti tilanteen kehittymistä ja reagoimme toteutustapaan tarvittaessa.*

Näytä kaikki kurssit.