Luontoyhteysmenetelmät II: Kestävä hyvinvointi ja vahva luontoyhteys 14.-15.9.2019

Paikka
Koulutuspaikka ilmoitetaan kutsukirjeessä
Opettaja
Osma Naukkarinen
Aika
14.9.2019 - 15.9.2019
17.33 tuntia

la 11.00-18.00
su 10.00-17.00
Ilmoittautuminen alkaa
12.4.2019 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
30.8.2019
Ilmoittautuminen on päättynyt

Luontoyhteysmenetelmät opetus- ja ohjaustyössä kurssin käyminen on edellytyksenä tälle jatkokurssille osallistumiselle.

Edistynyt luontoyhteysmenetelmien ohjaaja kulkee omassa elämässään kohti vahvaa luontoyhteyttä ja kestävää elämäntapaa. Hän on tietoinen kulttuurisista tekijöistä, jotka ovat vahvan luontoyhteyden ja kestävän hyvinvoinnin esteenä, ja pystyy siten auttamaan myös muita ylittämään niitä.

Nyky-yhteiskunnassa ilmenevän stressin ja muun huonovointisuuden taustalla on usein ekologisesti tuhoisa elämäntapa, ja sitä kannatteleva kulutuskeskeinen maailmankuva. Se ruokkii ja pitää yllä niin itsemme kuin muunkin luonnon kannalta kestämättömiä käytösmalleja sekä käsityksiä olemassaolostamme. Tämä on perimmäisin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja eheän identiteetin este.

Kestävän hyvinvoinnin lähtökohta on siten kulutuskeskeisen maailmankuvan ja elämäntavan muuttaminen itseä ja muuta luontoa kunnioittavaksi.

Muutoksen on oltava samanaikaisesti älyllinen, kokemuksellinen, tunteellinen ja toiminnallinen. Se tapahtuu

 

- ajattelua ruokkimalla,

- luontoyhteyttä vahvistamalla,

- hautautuneita tunteita käsittelemällä sekä

- kestävämpää elämäntapaa harjoittamalla.

 

Kurssilla käsittelemme kaikkia näitä osa-alueita kestävän hyvinvoinnin ja luontoyhteyden vahvistamiseksi. Menetelmänä korostuu jakaminen piirityöskentelyn avulla ja keskustellen. Lisäksi teemme käytännön harjoituksia ulkona. Kurssin painopiste on siten ohjaajana kehittymisessä, mutta myös käytännön menetelmiä syvennetään. Saat myös apukeinoja ympäristöahdistuksen käsittelyyn.

Ohjaaja Osma Naukkarinen on erä- ja luonto-opas, luontoyhteysohjaaja sekä kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettaja, joka on jo pitkään tutkinut ja koetellut kestävän maailmankuvan ja vahvan luontoyhteyden mahdollisuuksia nykyajassa.

 

 

Näytä kaikki kurssit.