Kohti aktiivista kansalaisuutta - training for immigrants spring 2022

In English below!

Esite työllisyyspalveluille (sis. viikkotuntimäärät)

Kohti aktiivista kansalaisuutta - koulutus maahanmuuttaneille 7.2.2022-30.5.2022 (ilmainen)

Haluatko oppia taitoja, joita tarvitaan opinnoissa, työelämässä ja töiden hakemisessa? Tässä koulutuksessa harjoitellaan suomen kieltä, digitaitoja ja opitaan tietotekniikkaa. Lisäksi tutustutaan syvemmin suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Koulutus ei ole kotoutumiskoulutusta ja on tarkoitettu sellaisille maahanmuuttajille, jotka eivät enää voi osallistua kotokoulutuksiin.

Opetusta on 14 oppituntia viikossa: suomen kielen ja kulttuurin opetusta on kaksi päivää viikossa ja digitaitojen opetusta kaksi päivää viikossa. Opiskelijat jaetaan koulutuksen alussa kahteen ryhmään suomen kielen lähtötason perusteella.

Koulutuksen järjestää Jyväskylän kesäyliopisto & Jyväskylän kansalaisopisto.

Koulutus sopii sinulle, jos:

- olet maahanmuuttaja

- olet työtön

- asut Jyväskylässä tai lähialueella

- olet yli 18-vuotias

- olet ollut kotoutumiskoulutuksessa aiemmin

- kotoutumisaikasi on päättynyt.

Hinta: 0 €. Koulutus on ilmainen. Osallistuja saa tarvittavat välineet opettajilta. Omaa tietokonetta ei tarvita.

Milloin?

Suomen kielen opetus:

5.2.2022-30.5.2022

Maanantaisin ja keskiviikkoisin

9.30–13 välissä tauko 30 min

Digitaito-opetus tiistaisin ja torstaisin maaliskuusta alkaen

Ryhmä 1: 9–11.15

Ryhmä 2: 12–14.15

Missä?

Pääkirjasto-kansalaisopistotalo
Vapaudenkatu 39-41, Jyväskylä

Opettajat:

Kurssin opettajina toimivat suomi toisena kielenä opettajat Henna Puhakka ja Miina Kakko sekä digitaito-opettaja Diana Raitala.

Ilmoittaudu viimeistään 31.1.2022 täyttämällä tämä lomake: https://forms.gle/jjDkMtkrCHVu8Dcy9

Tärkeää: selvitä oikeutesi työttömyysetuuksiin koulutuksen aikana TE-toimiston tai omavalmentajasi kanssa ennen ilmoittautumista!

Jos tarvitset apua tai sinulla on kysymys, ota yhteyttä Kesäyliopistoon:

kesayo@jyu.fi tai +358 44 760 3725. Meille voi kirjoittaa ja soittaa seuraavilla kielillä: suomi, englanti, ruotsi, saksa.

Towards active citizenship – training for immigrants 7.2.2022-30.5.2022 (free of charge)

In this training you will learn important skills for studying, working, and applying for a job in Finland. We will practice Finnish language as well as digital and computer skills. We will also discuss Finnish culture and learn more about the Finnish society. This training is meant for immigrants who can no longer participate in integration training. This course is not integration training.

This training includes 14 hrs teaching (=oppitunti) in a week. Finnish lessons will be on Monday and Wednesday and computer skills training will be on Tuesday and Thursday (starting March). Participants will be divided in two groups according to their Finnish skills at the start of the training.

This training is organized by Summer University of Jyväskylä & Jyväskylän kansalaisopisto.

You can apply for this training if:

- you are an immigrant

- you are unemployed

- you live in Jyväskylä or close to Jyväskylä

- you are over 18 years old

- you have completed integration training (kotoutumiskoulutus) before AND

- your integration time (kotoutumisaika) has ended, you can no longer to take part in integration trainings.

Price: 0 €. This training is free of charge. You do not need to bring your own course books or laptop.

Time:

Finnish lessons:

5.2.2022-30.5.2022

Mondays and Wednesdays

9.30–13 including a 30 min break

Computer skills training starting in March
Tuesdays and Thursdays

Group 1: 9–11.15

Group 2: 12–14.15

Place:

Pääkirjasto-kansalaisopistotalo (library building)
Vapaudenkatu 39-41, Jyväskylä

Teachers:

This training is taught by Finnish teachers Henna Puhakka and Miina Kakko as well as computer skills teacher Diana Raitala.

Apply before 31.1.2022 by filling out this form: https://forms.gle/jjDkMtkrCHVu8Dcy9

Summer University of Jyväskylä will contact you to let you know if you were accepted to this training.

Important: please contact your local TE-services before signing up to make sure this training does not affect your unemployment benefit.

If you have any questions or you need help, contact the Summer University personnel:

kesayo@jyu.fi or +358 44 760 3725. You can contact us in Finnish, English, Swedish or German.