Vapaa-aika


Olennainen osa kurssia on monipuolinen vapaa-ajan ohjelma, jonka puitteissa on mukava tutustua suomalaiseen elämänmenoon. Vapaa-ajan ohjelma on ainoa laatuaan Suomessa: tällaista mahdollisuutta sukeltaa suomen kieleen ja kulttuuriin et löydä muualta!

Osallistumalla ohjelmaan tutustut syvemmin suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin sekä näet kaunista Jyväskylää ja Keski-Suomen aluetta. Vapaa-ajan ohjaaja on suomalainen, joten voit harjoitella oppimiasi suomen kielen taitoja myös luokkahuoneen ulkopuolella!

Monipuolista, organisoitua vapaa-ajanohjelmaa järjestetään noin viitenä päivänä viikossa, iltaisin ja viikonloppuisin. Yhteensä ohjelmaa on noin 15 tunnin verran. Osa ohjelmasta sisältyy kurssin hintaan, ja osasta veloitamme erillismaksun. Intensiivikurssin vapaa-ajanohjelma on ainoa laatuaan Suomessa, ja se yhdistää suomalaisen talven kohokohdat kielen oppimiseen mukaansatempaavasti upeiden kokemusten kautta.

Vapaa-ajan ohjelma suunnitellaan yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Ohjelma sisältää retkiä luontoon, nähtävyyksille ja kaupunkeihin. Kurssin aikana tutustutaan suomalaiseen elämäntapaan ruoan, kulttuurin ja aktiviteettien kautta natiivien seurassa, arjen pyörteissä. 10 päivän aikana esimerkiksi saunotaan, nautitaan talvesta nuotiolla, luistellaan Jyväsjärven jäällä sekä paljon muuta.

Vapaa-ajan ohjelman tapahtumat ja aktiviteetit ovat kaikki ohjattuja. Voit valita ohjelmasta itsellesi mielenkiintoisimmat aktiviteetit, tai osallistua vaikka kaikkiin. Vapaa-ajan toimintoihin ilmoittaudutaan kurssin aikana.

Esimerkkejä kurssin vapaa-ajan ohjelmasta:

Tervetuloilta
Tutustuminen kaupungin keskustaan
Elokuvailta elokuvateatteri Finnkinossa
Saunailta paikallisten opiskelijoiden kanssa
Luistelua
Hiihtoa
Päätösillanvietto