Oheisohjelma: Vapaa-aika ja aktiviteetit


Olennainen osa kurssia on monipuolinen vapaa-ajan ohjelma, joka saa ihmiset saapumaan kurssille vuosi toisensa jälkeen. Vapaa-ajan ohjelma on ainoa laatuaan Suomessa: tällaista mahdollisuutta sukeltaa suomen kieleen ja kulttuuriin et löydä muualta!

Osallistumalla ohjelmaan tutustut syvemmin suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin sekä näet kaunista Jyväskylää ja Keski-Suomen aluetta. Vapaa-ajan ohjaajat ovat suomalaisia, joten voit harjoitella oppimiasi suomen kielen taitoja myös luokkahuoneen ulkopuolella!

Monipuolista, organisoitua vapaa-ajanohjelmaa järjestetään noin viitenä päivänä viikossa, iltaisin ja viikonloppuisin. Yhteensä ohjelmaa on noin 60 tunnin verran. Osa ohjelmasta sisältyy kurssin hintaan, ja osasta veloitamme erillismaksun. Intensiivikurssin vapaa-ajanohjelma on ainoa laatuaan Suomessa, ja se yhdistää suomalaisen kesän kohokohdat kielen oppimiseen mukaansatempaavasti upeiden kokemusten kautta.

Vapaa-ajan ohjelma suunnitellaan yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Ohjelma sisältää retkiä luontoon, nähtävyyksille ja kaupunkeihin. Kurssin aikana tutustutaan suomalaiseen elämäntapaan ruoan, kulttuurin ja aktiviteettien kautta natiivien seurassa, arjen pyörteissä. Kolmen viikon aikana esimerkiksi saunotaan, nautitaan valoisasta kesäillasta nuotiolla, retkeillään luonnossa ja kaupungeissa sekä paljon muuta.

Vapaa-ajan ohjelman tapahtumat ja aktiviteetit ovat kaikki ohjattuja. Voit valita ohjelmasta itsellesi mielenkiintoisimmat aktiviteetit, tai osallistua vaikka kaikkiin. Vapaa-ajan toimintoihin ilmoittaudutaan kurssin aikana.

Kesän 2022 vapaa-ajan ohjelma julkaistaan tällä sivulla keväällä 2022.