Maahanmuuttajanaisten kesäkielikoulu Jyväskylässä

Paikka
Opettaja
Diana Raitala ja Saara Lehtinen
Aika
5.6.2023 - 11.8.2023

ma 10.00 - 13.00
ti 10.00 - 13.00
ke 10.00 - 13.00
to 10.00 - 13.00
Ilmoittautuminen alkaa
19.4.2023 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
4.6.2023
Kurssi on täynnä
Ilmoittaudu varasijalle
Kurssimaksu
0,00 €

Koulutuksessa opitaan suomea mukavan yhteisen toiminnan kautta. Osa kielenoppimisesta tapahtuu luokassa tehtävien ja pelien avulla, mutta teemme myös paljon retkiä Jyväskylän alueella luonnossa sekä keskustassa. Käymme museossa, metsässä, rannalla... Suomea voi oppia missä vain ja monella tavalla! Tutustumme myös toisiimme ja opimme toisiltamme. Koulutuksessa opitaan suomen kieltä, tutustutaan Jyväskylään uudella tavalla ja saadaan uusia ystäviä. 

Koulutus on Monikulttuurisuuskeskus Glorian ja Jyväskylän kesäyliopiston yhteinen projekti.

Aika

4.6.-11.8. ma-to

Kello 10-13

(viikkotuntimäärä 12)

Paikka

Monikulttuurisuuskeskus Gloria & Hilla-luokka, Matarankatu 6 A

Hinta

Koulutus on ilmainen.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kotoutumisajan ylittäneille maahanmuuttajanaisille, joiden suomen kielen taito ja yhteiskunnan tuntemus ei ole vielä riittävä työllistymistä, opiskelua tai aitoa kotoutumista varten. 

Koulutus sopii eritasoisille suomenoppijoille, A0-A2 -lähtötasot, myös edistyneemmät ovat tervetulleita mukaan. Ennakkotaidoiksi toivotaan luku- ja kirjoitustaitoa, mutta tämä ei ole välttämätöntä. 

Osallistujien lapset ovat tervetulleita mukaan!

Tavoite

Tavoitteena on vahvistaa osallistujien suomen kielen taitoa sekä vahvistaa osallisuutta ja kiinnittymistä paikalliseen yhteisöön. Koulutuksessa yhdistyy suomen kielen tominnallinen oppiminen sekä mahdollisuus kiinnittyä yhteiskuntaan vahvemmin aktiviteettien, kulttuurin ja ympäristöön tutustumisen kautta.

Ilmoittautuminen

Koulutukseen ilmoittaudutaan joustavasti joko tällä sivulla (ilmoittaudu nyt -nappi) tai koulutussuunnittelijalle s-postitse tai puhelimitse ennen koulutuksen alkua. Koulutukseen on myös mahdollista tulla ilmoittautumatta, jos paikkoja jää vapaaksi. 

Lisätiedot ja neuvonta

Koulutussuunnittelija Jenni Panula-Ontto
jenni.j.panula-ontto@jyu.fi
+358 44 760 3725

Koulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama.

--------------------------------------------------------------------------------------

IN ENGLISH:

On this course we will learn Finnish together in a fun way. Part of the language learning will happen in a classroom, but we will also make many trips to different places in Jyväskylä. We will visit museums, take a walk in the forest, go to the beach and much more. Finnish language can be learned everywhere and in many ways! We will also get to know each other and make new friends. 

This course is organized together by Multicultural Center Gloria and Summer University of Jyväskylä.

Time

June 4th to August 11th Mondays, Tuesdays, Wednesdays and Thursdays (Fridays no class)

10am to 1pm

Place

Multicultural Center Gloria, Matarankatu 6 A

Price

0€, this training is free of charge

Who can participate?

This course is meant for immigrant women, who want to learn to speak Finnish better. This course is suitable for people who already speak some Finnish, but you can join even if you don't speak any Finnish. If you have a child, you can take your child with you to class, if you want.

Aim of course

The goal of this training is to strengthen participants' Finnish skills and make it possible to better integrate the local community. This is achieved through learning Finnish through activities and communication as well as by getting to know the local area on a deeper level.

Registration

 Please register through filling in the sign up form (press "Ilmoittaudu nyt" on the top left of this page). You can also sign up by sending an email to coordinator jenni.j.panula-ontto@jyu.fi. It is also possible to join later, if there is still room on the course.

Contact

Education coordinator Jenni Panula-Ontto
jenni.j.panula-ontto@jyu.fi
+358 44 760 3725

This training is funded by the Finnish Ministry of Education and Culture.

Näytä kaikki kurssit.