Suomen kielen lukutaitokoulutus

Paikka
Jyväskylän kansalaisopisto
Opettaja
Johanna Lehmusjoki-Sihvonen
Aika
4.8.2021 - 22.12.2021
Ilmoittautuminen on päättynyt

HUOM! Kurssipaikkoja on edelleen vapaana. Ilmoittautumisaika jatkuu kunnes opintoryhmä on täysi.  Jos opintopaikkoja jää vapaaksi, ilmoittautumisaika jatkuu 2.8. saakka. Opintoryhmään otetaan enintään 12 osallistujaa.

Lukutaitokoulutukseen hakeudutaan TE-toimiston tai Jyväskylän kaupungin kotoutumispalvelujen kautta. Maahanmuuttajille tarkoitettu lukutaitokoulutus on opetus-  ja  kulttuuriministeriön rahoittamaa. Koulutus on maksutonta, jos se on   hyväksytty maahanmuuttajan kotoutumissuunnitelmaan. Yhteyttä voi ottaa myös suoraan kurssin opettajaan tai Jyväskylän kansalaisopiston neuvontaan tai sähköpostilla Jyväskylän kesäyliopistoon.


Ota yhteyttä

TE-toimistoon http://www.te-palvelut.fi 
Jyväskylän kaupungin kotoutumispalveluihin p. 014 266 3423
Jyväskylän kesayliopisto kesayo@jyu.fi 
Opettajaan Johanna Lehmusjoki-Sihvonen sähköpostilla johanna.lehmusjoki-sihvonen@jyvaskyla.fi  tai puh. 050 311 88 42 (tavoitettavissa 19.6.2021 saakka)

Jyväskylän kansalaisopiston neuvonta, Vapaudenkatu 39-41 (1. kerros) neuvonnan aukioloaikoina:

Lukukausien aikana
ma-to klo 12-17
pe suljettu
Lukukausien ulkopuolella
ma-to 12-15
pe suljettu

Opetus toteutetaan Jyväskylän kesäyliopiston ja Jyväskylän kaupungin  kansalaisopiston yhteistyönä. Kurssille hyväksytyt saavat kurssikutsun  postitse.

Kurssikuvaus

Kurssilla opiskellaan suomen kielen perussanastoa ja rakenteita käytännönläheisesti ja vuorovaikutuksellisuutta korostaen. Kurssilla vahvistetaan luku- ja kirjoitustaitoa, numeerisia taitoja sekä digitaitoja opiskelijan taitotaso huomioiden. Kurssilla tutustutaan suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan sekä omaan kotikaupunkiin ja lähiympäristöön

Kurssiin kuuluu henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman ja jatkosuunnitelman laatiminen sekä kielitaidon arviointi. Kurssi on suunnattu opiskelijoille, jotka ovat käyneet kotimaassaan vain vähän tai eivät lainkaan koulua. Opiskelija voi olla täysin  luku- ja kirjoitustaidoton tai hän voi tarvita vahvistamista taidoissaan.

Opetuksessa noudatetaan opetushallituksen Vapaan sivistystyön lukutaitokoulutuksen opetussuunnitelmasuositusta (2018) sekä oppilaitoksen omaa opetussuunnitelmaa.

Opetus 4.8.-22.12.2021 ma-pe klo 8.30-13.45 

Taitotaso LK1-LK2, tavoitetaso A1.2

Opintoryhmään otetaan enintään 12 opiskelijaa

Opettaja Johanna Lehmusjoki-Sihvonen


ILMOITTAUTUMINEN

Kurssille otetaan enintään 12 osallistujaa. Ilmoittautuminen tapahtuu ottamalla yhteyttä opettajaan sähköpostilla johanna.lehmusjoki-sihvonen@jyvaskyla.fi tai puhelimitse 050 311 88 42 (19.6. saakka) tai Jyväskylän kansalaisopiston neuvontaan tai Jyväskylän kesäyliopistoon kesayo@jyu.fi

Jyväskylän kansalaisopiston neuvonta, Vapaudenkatu 39-41 (1. kerros) neuvonnan aukioloaikoina:
Lukukausien aikana
ma-to klo 12-17
pe suljettu
Lukukausien ulkopuolella
ma-to 12-15
pe suljettu


 

Näytä kaikki kurssit.