Häme! Taide- ja kulttuurimatka

Paikka
Toimipaikka avoin
Opettaja
KirsI Suokas
Aika
4.10.2022 - 4.10.2022

ti 13.00 - 14.00
Ilmoittautuminen alkaa
27.6.2022 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
22.9.2022
Ilmoittautuminen on päättynyt

IKIKSEN kevään yleisluennoilla herätti suurta ihastusta kirjailija Anneli Kannon esitys "Hattulan Pyhän Ristin keskiaikaisen kirkon maalausten kertomaa". Se perustui hänen kirjoittamaansa menestyskirjaan Rottien pyhimys. Matkamme ensimmäinen tutustumiskohde onkin Pyhän Ristin kirkko.

Matkalla kirkkoon pysähdymme Kangasalla ja juomme aamupäiväkahvit Kangasala-talon Jalmari-ravintolassa.

Lounas nautitaan Hämeenlinnassa Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaalla, joka sijaitsee entisen Hämeenlinnan Verkatehdas Oy:n tiloissa. Verkatehtaan ensimmäiset rakennukset valmistuivat 1895. Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaan avajaisia vietettiin heinäkuussa 2007.

Suomen Lasimuseokin toimii vanhoissa teollisuustiloissa. Museorakennus on rakennettu alun perin Paloheimo Oy:n turvejauhetehtaaksi ja Riihimäen lasi Oy muutti rakennuksen lasitehtaaksi. Museo muutti paikalleen vuonna 1980.

Museon syksyn vaihtuvina näyttelyinä ovat Heikki Orvola - Materiaalien virtuoosi ja Ambiente - Timo Sarpanevan painokankaita. Museon ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa on museon perusnäyttely, jossa kerrotaan lasin valmistamisesta ja valmistusmenetelmistä ja suomalaisen lasimuotoilun historiasta. Näyttelyihin on opastetut kierrokset ja sen jälkeen on mahdollista tutustua näyttelyihin omatoimisesti.

Lasimuseon vieressä on Suomen Metsästysmuseo, joka on vaihtoehto Lasimuseolle. Museoon ei ole varattu opastusta. Kerrothan ilmoittautumisesi yhteydessä tutustutko lasi- vai metsästysmuseoon.

Maija Isolan painokankaita esittelevä näyttely ”Kuoseja Amforasta Unikkoon” on esillä Riihimäen taidemuseossa, joka sijaitsee vanhassa valtion virastotalossa. Kaikkien tuntemien kankaiden suunnittelijalla on yhteys Riihimäkeen, sillä hän on syntynyt Isolan kartanossa Arolammin kylässä, joka kuuluu nykyisin Riihimäen kaupunkiin. Näyttely täyttää koko museon. Museon muita kokoelmia ei ole esillä.

Lähtöaika ja -paikka Harjukadun tilausajolaituri

Matka-aikataulu

08:00 Harjukadun tilausajolaituri

10:00 – 10:30 kahvi Kulttuuriravintola Jalmari, Kangasala-talo

11:30 – 12:15 Hattulan Pyhän Ristin kirkko, opastus

12:30 – 13:30 Lounas Ravintola Verkatehdas, Hämeenlinna

14:15 – 15:45 Suomen Lasimuseo (opastettu kierros ja omatoimista tutustumista) vaihtoehtona omatoiminen tutustuminen Metsästysmuseoon.

16:15 – 17:15 Riihimäen taidemuseo, opastettu kierros ja omatoimista tutustumista

17:15 – 21:00 Paluumatka, matkalla kahvitauko

Hinta 72 € (edellyttää 35 lähtijää) sisältää bussikuljetuksen (Pohjolan Matkan autolla) lisäksi sisäänpääsymaksut, opastukset, lounaan ja kahvit

Huom! Uutena käytöntönä ilmoittautumiset ja maksut verkossa 22.9. mennessä.

Lisätiedot Tieto erityisruokavaliosta.

Tiedusteluihin vastaa Kirsi Suokas, kirsi.suokas@outlook.com, puh. 040 729 0443

Vakuutukset Henkilökohtainen matkavakuutus pakollinen. Ikääntyvien yliopisto ei vakuuta osallistuja.


Näytä kaikki kurssit.