Klovneria (2 op)

Paikka
Koulutuspaikka ilmoitetaan kutsukirjeessä
Opettaja
Taina Mäki-Iso
Aika
3.7.2023 - 7.7.2023
Ilmoittautuminen alkaa
19.12.2022 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
11.6.2023
Kurssilla on tilaa
Ilmoittaudu nyt
Kurssimaksu
230,00 €

Klovneria (2 op) on osa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opintoja, joita Jyväskylän kesäyliopisto järjestää Jyvskylässä. HUOM! Kurssi järjestetään Jyväskylässä.

Opintomaksut ja ilmoittautuminen ja materiaalit

Opintomaksut ilmoitetaan tällä sivulla kesän aikana. Opintomaksu sisältää Taideyliopiston avoimen yliopiston rekisteröintimaksun.

Jyväskylän yliopiston perustutkinto-opiskelija voi saada Kesäyliopiston opintomaksusta 50 %:n alennuksen sillä edellytyksellä, että opinnot ovat sisällytettävissä opiskelijan perustutkintoon. Ilmoittautumisen yhteydessä opiskelijan tulee toimittaa tästä HOPS-ohjaajan allekirjoittama todistus kesäyliopistoon. HUOM! Alennus ei koske TaiY:n avoimen yliopiston rekisteröintimaksua. Lue lisää alennuksen ehdoista täältä.

HUOM! Ilmoittautuminen on sitova - tutustu ilmoittautumisohjeisiin sekä peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista. Osallistujille lähetetään infokirje viikkoa ennen opintojen alkua.

Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on riittävästi. Kurssin peruuntumisesta ilmoitamme viimeistään viikkoa ennen opetuksen alkua.

Oppimistavoitteet ja sisältö

Kurssin tavoitteena on perehtyä klovnerian perusteisiin. Vuorovaikutteinen läsnäolo, jakamisen ilo sekä heittäytyminen leikkiin ovat työskentelyn lähtökohtia.  Opetuksessa vahvistetaan kunkin opiskelijan omaa erityistä tapaa ihmetellä elämää klovnina.

Moka. Floppi. Epäonnistuminen. Virhe! Ei hätää, klovnille moka on lahja ja olennainen osa työskentelyä; kun sen hyväksyy voi taas jatkaa. Miten oppia käyttämään ”mokaa” klovneriassa ponnahduslautana? Suhtautumisemme epäonnistumiseen paljastaa aina jotain olennaista klovnistamme. Klovnin ainutlaatuinen naurettavuus ja samalla haavoittuvuus korostuvat. Epätäydellisyys onkin tunnistettavaa ja syvästi inhimillistä.

Työpajassa harjoitellaan myös klovnin kontaktia ja vuorovaikutusta suhteessa sekä yleisöön että toisiin klovneihin. Miten voisin vapaasti hengittäen ja leikkien aistia yleisön reaktioita?

Opettaja

FM Taina Mäki-Iso on erikoistunut fyysiseen teatteriin ja klovneriaan. Hän on käyttänyt ohjauksissaan klovneriaa, opettanut sitä mm. Teatterikorkeakoulussa, Nätyllä, Salpauksen sirkuskoulutuksessa ja Turun taideakatemiassa sekä esiintynyt itse klovnina Suomessa ja mm. Espanjassa, Tšekissä ja Arabiemiraateissa. Hän on opiskellut klovneriaa ja komiikkaa opettajinaan mm. Philippe Gaulier, Pierre Byland, Ami Hattab, Norman Taylor, Giovanni Fusetti ja Angela de Castro.

Aikataulu

Ma-pe 3.-7.7.2023 klo 10-17

Suoritusmerkinnät, todistukset & hyväksiluku

Opintosuoritukset kirjataan Taideyliopiston avoimen yliopiston opintorekisteriin. Opiskelija voi tarkastella suorituksiaan Oma Opintopolku -palvelussa. Kurssin suorittamisen jälkeen opiskelija voi tilata Taideyliopiston avoimesta yliopistosta (avoin.oppilaitokset@uniarts.fi) opintosuoritusotteen. 

Opintojakso on mahdollista saada kiinnitettyä osaksi yliopistotutkinnon vapaasti valittavia opintoja hyväksilukumenettelyin. Tietoa hyväksiluvuista Kesäyliopiston verkkosivuilla.

Tiedustelut ja opintoneuvonta

Koulutussuunnittelija Jenni Panula-Ontto
+358 44 760 3725
jenni.j.panula-ontto(at)jyu.fi

Näytä kaikki kurssit.