Improvisaatio (2 op)

Paikka
Koulutuspaikka ilmoitetaan kutsukirjeessä
Opettaja
Jyri Ojansivu
Aika
20.1.2023 - 11.3.2023
Ilmoittautuminen alkaa
30.11.2022 00:00
Ilmoittautuminen päättyy
5.1.2023
Kurssilla on tilaa
Ilmoittaudu nyt
Kurssimaksu
270,00 €

Improvisaatio (2 op) on osa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opintoja.

Opintomaksut ja ilmoittautuminen ja materiaalit

Opintomaksut ilmoitetaan tällä sivulla kesän aikana. Opintomaksu sisältää Taideyliopiston avoimen yliopiston rekisteröintimaksun.

Jyväskylän yliopiston perustutkinto-opiskelija voi saada Kesäyliopiston opintomaksusta 50 %:n alennuksen sillä edellytyksellä, että opinnot ovat sisällytettävissä opiskelijan perustutkintoon. Ilmoittautumisen yhteydessä opiskelijan tulee toimittaa tästä HOPS-ohjaajan allekirjoittama todistus kesäyliopistoon. HUOM! Alennus ei koske TaiY:n avoimen yliopiston rekisteröintimaksua. Lue lisää alennuksen ehdoista täältä.

HUOM! Ilmoittautuminen on sitova - tutustu ilmoittautumisohjeisiin sekä peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista. Osallistujille lähetetään infokirje viikkoa ennen opintojen alkua.

Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on riittävästi. Kurssin peruuntumisesta ilmoitamme viimeistään viikkoa ennen opetuksen alkua.

Sisältö

Improvisaatio on läsnäolon taidetta. Opetellaan luopumaan suunnittelusta, tiedostamaan omaa ilmaisua ja samalla saadaan työkaluja sujuvaan ja rakentavaan vuorovaikutukseen. Improvisaatio antaa loistavia työkaluja niin näyttämölle kuin elämään, loputtoman monialaisesti. Improvisaatiota voi soveltaa sekä näyttämölle, että elämään loppumattoman monialaisesti. Keskeisiä teemoja ovat suunnittelusta luopuminen, oman ilmaisun tietoinen tunnistaminen ja sen jouston lisääminen, toisten ideoista vaikuttuminen ja hyväksyminen, kontrollista irti päästäminen ja toisten tukeminen. Opiskelu tapahtuu helppojen, hauskojen ja oivalluksia antavien harjoitteiden ja syventävien purkukeskustelujen avulla.

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille - niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin impron harrastajille. Osallistuminen ei vaadi mitään erityistaitoja. 

Opettaja

TeM, näyttelijä Jyri Ojansivu

Aikataulu ja paikka

20.-21.1., 27-.28.1., ja 10.-11.3. perjantaisin 16-20 ja lauantaisin 10-15.30. Opetus pidetään Jyväskylän keskustan alueella. Tila varmistuu myöhemmin.

Suoritusmerkinnät, todistukset & hyväksiluku

Opintosuoritukset kirjataan Taideyliopiston avoimen yliopiston opintorekisteriin. Opiskelija voi tarkastella suorituksiaan Oma Opintopolku -palvelussa. Kurssin suorittamisen jälkeen opiskelija voi tilata Taideyliopiston avoimesta yliopistosta (avoin.oppilaitokset@uniarts.fi) opintosuoritusotteen. 

Opintojakso on mahdollista saada kiinnitettyä osaksi yliopistotutkinnon vapaasti valittavia opintoja hyväksilukumenettelyin. Tietoa hyväksiluvuista Kesäyliopiston verkkosivuilla.

Tiedustelut ja opintoneuvonta

Koulutussuunnittelija Jenni Panula-Ontto
+358 44 760 3725
jenni.j.panula-ontto(at)jyu.fi

Näytä kaikki kurssit.