Jyväskylän yliopiston opiskelijoille

Jyväskylän yliopiston opiskelijalle kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella muiden yliopistojen sivuainekokonaisuuksia osana tutkintoaan. Jyväskylän yliopiston perustutkinto-opiskelijat ovat oikeutettuja 50 %:n alennukseen Jyväskylän kesäyliopiston avoimien yliopisto-opintojen maksuista edellyttäen, että opinnot ovat sisällytettävissä suoritettavaan tutkintoon (kandidaatin tai maisterin tutkinto JYU:ssa). Useimmiten opinnot voidaan sisällyttää perustutkintoon, mikäli opiskelijan tutkinnossa on tilaa kyseisille valinnaisille opinnoille. Mikäli opiskelija on jo suorittanut vaaditun määrän valinnaisia opintoja tutkintoonsa/tutkintoihinsa, ei alennusta ole mahdollista saada.

Alennuksen saadakseen opiskelijan on toimitettava ilmoittautumisen yhteydessä kesäyliopistoon oman HOPS-ohjaajan allekirjoittama todistus. Allekirjoitettu todistus toimitetaan osoitteeseen jenni.j.panula-ontto@jyu.fi ennen opintoihin ilmoittautumista. Todistuksen allekirjoittava HOPS-ohjaaja voi olla esimerkiksi omaopettaja tai tutkinto-ohjelman koulutussuunnittelija.

Alennus koskee vain Jyväskylän kesäyliopiston osuutta opintomaksusta. Mahdollisesta järjestävän avoimen yliopiston tai -korkeakoulun opintomaksusta/rekisteröintimaksusta ei ole mahdollista saada alennusta. Alennus koskee vain Kesäyliopiston avoimia-yliopisto-opintoja, ei siis esimerkiksi ammatillisia täydennyskoulutuksiamme.

Opintojen sisällyttämisessä tutkintoon ohjeistaa oma tiedekunta tai laitos. Tietoa hyväksilukemisesta löydät ohjeistamme sekä JYU:n sivuilta.