Suomen kielen opettaja - hae töihin Kesäyliopistoon!

Jyväskylän kesäyliopisto etsii nyt suomen kielen tuntiopettajia useaan eri pestiin Keski-Suomen alueella.

Etsimme suomen kielen tuntiopettajia yhteen tai useampaan seuraavista tehtävistä:

- Suomen kielen talvi-intensiivikurssi Jyväskylässä 31.1.-9.2.2024, opetus ma-pe 9–14 (yht. 40 oppituntia á 45min) Jyväskylän yliopiston kampuksella. Opiskelijat ovat motivoituneita, suomen kielestä kiinnostuneita aikuisia ulkomaalaisia. Kurssin opettajana pääset osaksi useamman opettajan ja koulutussuunnittelijan tiimiä kansainvälisessä ympäristössä. Lue lisää perinteikkäästä kurssistamme klikkaamalla otsikon linkkiä.

- Suomen kielen kesä-intensiivikurssi Jyväskylässä kolme viikkoa heinäkuussa 2024, opetus ma-pe 9–14 (yht. 80 oppituntia á 45min) Jyväskylän yliopiston kampuksella. Opiskelijat ovat motivoituneita, suomen kielestä kiinnostuneita aikuisia ulkomaalaisia. Kurssin opettajana pääset osaksi useamman opettajan ja koulutussuunnittelijan tiimiä kansainvälisessä ympäristössä. Lue lisää perinteikkäästä kurssistamme klikkaamalla otsikon linkkiä.

- Maahanmuuttajanaisten kielen kesäkielikoulu Jyväskylässä, 12–16 tuntia viikossa, kesä-elokuussa 2024 (kokonaistuntimäärä kesän ajalla 117 oppituntia). Opetuksen aikataulu sovittavissa. Tavoitteena on vahvistaa osallistujien suomen kielen taitoa sekä vahvistaa osallisuutta ja kiinnittymistä paikalliseen yhteisöön. Koulutuksessa yhdistyy suomen kielen toiminnallinen oppiminen sekä mahdollisuus kiinnittyä yhteiskuntaan vahvemmin aktiviteettien, kulttuurin ja ympäristöön tutustumisen kautta. Koulutuksessa ei käytetä oppikirjaa.

- Suomen kielen kotoutumiskoulutus, 25–30 viikkotuntia, aloitus mahdollisuuksien mukaan jo loka-marraskuussa tai alkuvuodesta 2024, koulutuksen kesto 2-6 kk sopimuksen mukaan. Koulutukselle on tarve mm. Jyväskylässä, Jämsässä ja Saarijärvellä. Järjestämme koulutusta siellä, mistä löydämme pätevän opettajan sekä soveltuvan opetustilan. Opetus päivittäin esimerkiksi 9–14, ajat sovittavissa. Koulutuksen tavoitteena on edistää opiskelijan suomen kielen taitoja sekä ja muita yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittavia valmiuksia sekä tukea ja ohjata opiskelijaa kohti työllistymistä tai siirtymistä jatkokoulutukseen. Lisätietoja kotoutumiskoulutuksen periaatteista Opetushalliutuksen sivuilla.

- Lukutaidon vahvistamisen ja suomen kielen koulutus Jyväskylässä, 25-30 viikkotuntia, aloitus mahdollisuuksien mukaan jo loka-marraskuussa tai alkuvuodesta 2024, koulutuksen kesto 2-6 kk sopimuksen mukaan. Opetus päivittäin esimerkiksi 9–14, ajat sovittavissa. Koulutuksen tarkoitus on vahvistaa maahanmuuttaneen latinalaisen kirjaimiston hallintaa, luku- ja kirjoitustaitoa sekä suomen kielen taitoa ja näin mahdollistaa eteneminen varsinaisiin kieli- ja kotoutumiskoulutuksiin. Lisätietoa lukutaitokoulutuksista Opetushallituksen sivuilla.

Ketä haemme
Opettajilta edellytetään aiempaa S2-opetuskokemusta sekä valmiit opettajan pedagogiset opinnot. Suomen kielen ja/tai Suomi toisena ja vieraana kielenä -opinnot katsotaan eduksi. Haemme ensisijaisesti valmistunutta tai opintojaan viimeistelevää opettajaa. Mm. lukutaitokoulutuksen opettajaksi soveltuu erinomaisesti myös esimerkiksi luokanopettaja- tai erityisopettajataustainen hakija.

Tarjoamme
- Palkkaus pätevälle opettajalle 34e/h (45 min opetusta + 15 min suunnittelua) sis. lomak.
- Vapauden toteuttaa opetusta omaa opetusnäkemystä toteuttaen
- Koulutussuunnittelijan tuen suunnitteluun ja järjestelyihin
- Mahdollisuuden opetuskokemukseen erityyppisistä tehtävistä sekä verkostoitumisen alueen muihin vapaan sivistystyön oppilaitoksiin.

Hakeminen
Tiedustelut ja hakemukset (CV + ytimekäs avoin hakemus) lähetetään sähköpostitse koulutussuunnittelija Jenni Panula-Ontolle: jenni.j.panula-ontto@jyu.fi