Ikääntyvien yliopiston kevätlukukausi käynnistyi verkossa keskiviikkona 13.1.

Ikääntyvien yliopiston suositut luennot jatkuvat verkko-opetuksena. Ohjelmassa on myös runsaasti kiinnostavia kursseja ja seminaareja sekä ohjausta digitaitoihin.

Koronatilanteesta johtuen Ikääntyvien yliopisto jatkaa toimintaansa verkossa. Koska koronaviruksen aiheuttama tauti on erityisen hankala senioreille ja riskiryhmiin kuuluville, halutaan toimia mahdollisimman turvallisesti. Ikääntyvien yliopistossa pidetään kohtaamisia erittäin tärkeinä ja toivotaan, että mahdollisimman pian voidaan palata yliopiston pääsalissa järjestettäviin luentotilaisuuksiin. Ikääntyvien yliopistotoiminta on avointa kaikille ajankohtaisesta tiedosta, yhteiskunnallisista ilmiöistä ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneille.Ikääntyvien yliopistossa järjestetään suosittuja luentosarjoja ja kursseja eri aiheista. Toimintaa järjestetään kesäyliopiston, Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin yhteistyönä.

Jyväskylän Ikääntyvien yliopistolle verkko-opetus on tuttua ja luentoja seurataan koko maassa. Suosio perustuu luentojen mielenkiintoisiin sisältöihin ja luennoitsijoiden huippuasiantuntijuuteen. Toiminta vahvistaa osaltaan Jyväskylän kaupungin mainetta johtavana koulutuskaupunkina. Kuulijoita luennoilla on viikoittain aiheesta riippuen parista sadasta yli kuuteen sataan. Kevään aikana tullaan kuulemaan mm. Jari Sinkkosta, Henna Virkkusta, Eero Huovista ja Sirpa Kähköstä. Verkkoluennot mahdollistavat myös luennoinnin etäältä, kevään kauimmaisin luento kuullaan Pekingistä kun Suomen Kiinan suurlähettiläs Jarno Syrjälä analysoi Kiinan suurvaltakehitystä. Ikääntyvien yliopiston luennoille osallistuvat ovat ennakkoluulotonta väkeä, kuulijat ovat todenneet luentojen avartavan tietämystä ja ymmärrystä usein itselle aiemmin tuntemattomiin aiheisiin.

Luentojen lisäksi järjestetään verkkokursseja eri aiheista mm. filosofiasta, kielistä, kuvataiteista ja historiasta. Tarjolla on myös maksutonta verkko-opiskelun ja älylaitteiden käytön tukea. Ikääntyvien yliopistossa pidetään tärkeänä, ettei kukaan putoa riittämättömistä digitaidoista johtuen yhteiskunnan palveluiden ulkopuolelle. Maksullisten kurssien lisäksi opettajat ja vapaaehtoiset vertaistutorit neuvovat maksutta tietokoneiden ja älylaitteiden käyttäjiä. Tukea tarvitsevat saavat lisätietoja puhelimitse ma-pe klo 9-15 puh. 044 760 3728.

Kevään luento-ohjelma  (luennot keskiviikkoisin kello 14-16 Kesäyliopiston YouTube –kanavalla, lähetämme luentolinkin ilmoittauneille tiistaisin)

Ilmoittautumiset lomakkeen kautta joko yksittäisille luennoille "kertakävijäksi" tai luentosarjoihin kokonaisuudessaan yhdellä maksulla.

YLEISLUENTOSARJA

13.1. J.K. Paasikivi, A. Hackzell ja Suomen tie rauhaan 1944. , Presidentti Paasikiven 150-vuotisjuhlavuoden luento, Professori Martti Häikiö

27.1. Ajankohtaista Euroopasta, Euroopan parlamentin jäsen, Henna Virkkunen (kok.)

10.2. Historian jännät ja kohtalokkaat naiset, Päätoimittaja, tietokirjailija Maria Pettersson

24.2. Millaista imperiumia Kiina on rakentamassa? Kiinan suurlähettiläs Jarno Syrjälä, Suomen ulkoministeriö

10.3. Mitä lapsi tarvitsee hyvään kasvuun? LT, Lastenpsykiatrian dosentti Jari Sinkkonen

24.3. Suomalaisen yhteiskunnan moderni turvallisuus 2020-luvulla Työelämäprofessori, dosentti, toimitusjohtaja Jarno Limnéll, Aalto-yliopisto