Geronet-tietoiskut ja tutoropastus koronavirustilanteen aikana

Koronavirustilanteen aikana Geronet-tutortoimintaa koskevat seuraavat muutokset

Geronet-tietoiskut

Geronet-hankkeen maksuttomat tietoiskut järjestetään verkkovälitteisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että kaupunginkirjastossa ei järjestetä yleisötilaisuutta.

Tiistain 17.3. klo 14-15.30 tietoisku järjestetään aiheesta: mitä on hyvä tietää uutta älypuhelinta tai liittymää ostaessa. Tilaisuus tulee katsottavaksi verkkotallenteena tiistai-iltapäivän aikana Jyväskylän kesäyliopiston youtube -kanavalle ja sitä voi katsoa ainakin viikon ajan julkaisusta.

Tiistain 24.3. tietoisku Jyväskylän kaupungin ja KSSHP:n sähköisistä terveyspalveluista siirtyy syksyllä 2020 järjestettäväksi. Puhujat halusivat muistuttaa, että Jyväskylän terveyspalveluissa on käytössä sähköinen Omaolo -palvelu, jossa voi tehdä oirearvioita ohjatusti. Palvelu antaa vastauksesi perusteella toimintasuosituksen (itsehoito riittää, ota yhteyttä terveydenhuoltoon jne.) sekä tarvittavat itsehoito-ohjeet. Voit myös tallentaa saadut tulokset kirjautumalla verkkopankkitunnuksillasi tai muulla tunnistevälineellä. Mikäli palvelu suosittelee terveydenhuollon ammattilaisen kontaktia, niin voit lähettää saadun tuloksen heille tiedoksi palvelussa ja he ovat kunkin oireen tarpeen mukaan sinuun yhteydessä. Sivustolla on nyt juuri julkaistu ajankohtainen koronavirus -oirearviokysely. 

Tiistain 31.3. tietoisku Poliisin sähköisistä palveluista siirtyy syksyn opinto-ohjelmaan.

Youtube -kanavalla on jo julkaistu Tietokone tutuksi -videosarja, josta löytyy erityisesti tietokoneen käyttöä aloittaville sopivia neuvoja ja vinkkejä. Se on katsottavissa toistaiseksi ja sopii mainiosti itseopiskelun tueksi.

Tutoreiden tietotekniikkaopastus yleisölle sekä tutorit ikääntyvien yliopiston kursseilla

Tutoreiden kirjastoissa ja muissa neuvontapisteissä, mm. keskussairaalan aulassa, oleva toiminta on keskeytetty toistaiseksi. Ilmoitamme nettisivuillamme, kun neuvonta jatkuu uudestaan. 

Ikääntyvien yliopiston tietotekniikkakurssit on peruttu tai joissakin tapauksissa opetus on verkossa. Jokainen ilmoittautunut saa erikseen tiedon oman kurssin osalta.

Tämä tiedote on päivitetty viimeksi 26.3. klo 15.15.