Henkilöstön osaamisen kehittämiseen kannattaa panostaa!

Vuoden 2014 alussa astui voimaan  ”Laki taloudellisesti tuetusta ammatillisen osaamisen kehittämisestä (1136/2013)” . Lailla edistetään suomalaisen työvoiman osaamista ja tuetaan verohelpotuksin työantajia kouluttamaan henkilöstöään.  Koulutusvähennyksenäkin tunnettu uudistus kannustaa työnantajia kouluttamaan työntekijöitään vähintään kolmen päivän verran vuosittain. Koulutus tapahtuu työajalla ja se on työntekijälle palkallista työaikaa. Koulutus voi tukea nykyisten tai mahdollisten tulevien tehtävien hoitamista. Jotta työnantaja saa lakisääteisen verovähennyksen, tulee koulutuksen perustua henkilöstön koulutussuunnitelmaan.

Jyväskylän kesäyliopisto on mielellään mukana pohtimassa kanssanne osaamisen kehittämisen kysymyksiä. Kesäyliopiston koulutustarjonnasta löytyy runsaasti koulutuksia eri alojen ammattilaisille ja olemme valmiita täydentämään koulutustarjontaamme tarpeidenne mukaan. Mikäli verovähennyksen edellytyksenä olevan koulutussuunnitelman laadinta askarruttaa, olemme mielellämme apunanne.

Lisätietoja laista (FINLEX)